Då va de lördag..

Mmm lördagen e här å ja väntar på att jobbhelgen ska börja.. Nu har ja fått jobb så de räcker tycker ja, delade turer e inget ja hurrar för om man säger så. Tur att ja ska jobba ikväll så ja kommer in i de lite, har inte vart på de här stället sen i våras elle nåt.. Men de löser sig, man kommer snabbt in i de boendes rutiner!

E gött sugen på kebabtallrik så hoppas Lisa hinner äta de me mig på sönda!! Trallallaaa, hade inte så mö å skriva insåg ja nu..

Men ni får ha en fin helg så hörs vi på månda! För nu tar ja helg!

Otrogen?

Haha ja de kan man ju undra! De va iaf de som stod på min fb igår, att Axel va ett oroget svin...

Jag blev hackad eller va de heter på fb igår, någon ändrade mitt lösenord och skrev en massa dumma grejer om Axel och till dom som va snälla å stötta... Pinsamt..
Kompisar hade ringt hem te mamma å frågat å hade hur många missade samtal som hellst på min mob! Fick ju iaf reda på vilka som e riktigt bra vänner. Tack för att ni bryr er om<3

Men som tur e lever livet me Axel sin saga precis som vanligt<3
Tänk va rycktet går fort på fb... Galet...

Hade dom inte talat så mycke om hackade lösen på nyheterna hade ja ja aldrig bytt lösenord på fb i förrgår när dom frågar. Har inte bytt lösen på någonting sen högstadiet elle nåt, tänker att inte händer de mig. Men tydligen.. Så om om de kommer upp på fb att de e bra att byta lösen för att de e hackning p g så gör de inte!!!

Vilket kul liv den personen måste ha! Skaffa dig en ny hobby!

Nu ska ja ut å blåsten me min lilla vovve å sen ska ja ut å äta me Lisa som e hemma från stockholm! Har mycke inplanerat denna sorgliga dag, skönt de! Robban hade inte velat att ja va ledsen<3


Har eltat bilder på Robban på google men hittar inga.. Har funnits men nu e de la för många år sen så måste la leta en evighet.. Tråkigt för hitar inga bilder här hemma på han...





Den här lilla tavlan fick jag samma dag av min dåvarande pojkvän. Han hade fått den bara någon dag innan av mig å råkat tvätta dom i tvättmaskin.. Men de viktigaste fanns kvar å då ville han ge de till mig. Betyder jätte mycket för mig.

7år

Vaknade upp med en klump i magen... Känns som igår, när Mamma kommer in gråtandes till mitt rum och berättar att Robban inte längre lever. Att han kört onykter utan bälte och åkt av vägen och krossats under sin bil... De e så orättvist, Robban va ingen som skulle dö så. Hade aldrig gjort någonting liknande förut.. Han va en Dj, behövde inte dricka för att ha kul. De kan hända den bästa så tänk alltid en gång till...

Idag har de gått 7år, får tiden verkligen gå så snabbt. Våran  syster har blivit äldre än dig och jag är ingen liten tonåring längre.. Försöker tänka på allt de roliga och allt de fina som vi gjort tsm, hur stolt ja va över att få vara din lilla syster. Hon som du alltig tog hand om, du va min familj. Men hur ja än gör så slutar allt de roliga i tårar, hur kan ja vara glad åt de vi hade nör de inte finns mer.. Inga nya minnen..

Tiden läker inga sår, blir bara lättare att leva med ärren som finns kvar. Men dagar som denna får man vara ledsen.. Jag va vid din gav igår me Mamma, lämnade ett fint hjärta och tände ett ljus för dig. Sov gott.

Så ikväll tycker jag att ni ska tända ett ljus för min bror, för alla där ute som mist någon.


Guld i mun..

Nja känns inte direkt som om ja vakma me guld i mun idag.. Trött! Inte van att gå upp så här tidigt längre.. Känns så tråkigt att åka till jobbet nästan en timma innan man börjar för att de e 3.5mil dit å man ska lämna Ruben hos mamma å grejer.. Har inte jobbat dag på Rondellen sen i maj så får se hur rörig ja e idag, bara hoppas på bra personal!

Nu ska ja borsta mina gaddar å se ut mot nya äventyr!

Ha en bra dag!

Gömmer lilla benet!

Idag har de inte hänt mycke gott folk. Va ute å leta dop present på förmiddan men hitta inget bra så får snällt leta vidare.. Tycker de e skit svårt, särskillt när man e fadder.

De har börjat ramla in lite mer jobb åt mig nu, gött de! Ja e dålig på att ta vara på all denna lediga tid.

Vet ni va ja ska göra för kul på freda?! Gå på halloween disco på Levne ridskola! Grannen skulle dit å fråga om ja ville me å hålla koll på alla ungarna! Å me mig bjuden så kommer de garanterat bli fullt ös på dansgolvet! Så alla blyga rid kill/tjejer här har ni räddningen, me mig behöver ni inte skjämmas!


En liten kul grej som Ruben har börjat me, e att gömma ett av sina ben! Haha trodde bara tecknade hundar gjorde sånt! Men nu gör Lilla Ruben de me! Så himma sött! Han började me de när han hade kragen på sig. Då putte å knödde han in benet så nära väggen bakom pedistalen han bara kunde! Sött! Å igår gjorde han de igen, denna gång fick även Axel se hur han gjorde! Haha så där satt vi å  iaktog han när han gömmde benet vid andra siddan vägggen, la över en liten slappbit å allt! Haha va han kan! Axel va såklart tvungen att jäklas så han to benet.. Senare på kvällen tog han me sig benet upp i soffan å gömmde de än en gång! Nu va de under ena kudden som blev gömmstället!!! SÅ HIMLA GULLIGT! Duktig kille! Batteriet på kameran va slut annars hade ni fått bilder på de!!

Dålig på att lägga in bilder e ja men ändå tar ja inte tag i de å lägger in.. Så de ehimla kul att ni börjar bli fler som läser min blogg, trotts bildbrist!

kRAM

Nästan lite farligt..

Ja har inte gått i affärer på en månad, har ju hållt i mina pengar ni vet! Men nu ska ja fram me 2goda vänner, ta en fika å dra i kläder. De kliade som attans förut när ja bara gick förbi alla affärer när ja gick in å klippte luggen.. Haha får se om ja lyckas va snåla ett tag till!!

När ja va på mötet förut så slog de mig, va ja saknar att stå inför folk å prata som man gjorde i skolan. Även om ja aldrig va förberedd eller gjorde särskillt bra ifrån mig så tyckte ja ändå att de va kul! Haha tänk när ja å vännen Lisa höll en presentation om våran finland praktik inför 10-20 pers som hade viktiga yrken. Haha vi hade noll koll men pratade glatt på ändå!

På mötet så va ja den enda som hade frågor, ändå va ja nog den som va minns arbetslös! Alla andra verkade unga å tomma i kolan! Ja e gammal som gatan nu! Pinsamt vade att va på mötet, arbetslös e ingen man sätter i pannan! Så klart så va de ju en heldel kända ansikten på arbetsförmedlingen. Dom verkade dock inte arbetslösa utan som om dom höll i nåt föredrag elle nåt, kul för dom!!

Nu ska ja kissa lilla vovven min! Körde förut en så himla liten chihuahua förut, ärligt så va den nog inte större än en banan.. E glad att Ruben e en av dom större chihuahuorna! Men söt som tusan va den lilla iaf, gick så fint emte sin matte!

KRAM

Underbara morgon!

Hej på er! Hoppas eran dag har börjat lika bra som min!

Känns som om upp som en sol ner som en pannkaka var ett minne blått! Livet leker!

Idag ska ja till arbetsförmedlingen, få den underara stämpeln ARBETSLÖS.. Sitta me ett gäng undommar å prata a kassa känns inte bra alls.. Känns även lite fel, ja e ju inte arbetslös, timanställd me lite jobb just nu.. Men men.. Lika bra å va me i systemet.. Känns onödigt men kan la va kul å slösa lite tid hos dom..

Efter lek å bus me Denton igår känns de verkligen jätte tråkigt att de inte finns nån liten hund på närmare håll.. Hundarna hade så himal kul igår när dom sprng å busa! Tänk om man kunde ha de så förjämnan! Mina vänners hundar passar inte alls me Ruben, antlingen stora som berg eller bara något som Ruben hellre springer undan eller måste jaga.. Man kanske skulle skaffa sig en liten vavva till;) Undra va sambo skulle säga om de!

Hepp nu ska ja kila iväg, hade så jäla underbart!!!!


Hunddejt!

Idag har vi vart på hunddejt med Sofia och hennes Denton!
Denton är också en liten chihuahua, en riktig liten goding! Va så kul å se dom små liven springa omkring å busa som aldig förr! Dom såg verkligen ut att trivas tsm! Kul för Ruben att leka me någon i sin egna storlek, så han också får springa ikapp å välta omkull! Så de gör vi gärna om!

Kände mig så stolt över Ruben när jag såg som leka tsm å när vi va ute och gick! Gnäller nog lite för mycke på han ibland, glömmer bort hur fin å bra han faktiskt är! Ruben är en riktig toppen hund!

En toppen hund som hade en heldel defekter när jag köpte honom.. Tänkte dela med mig så ni framtida valpköpare tänker till en exta gång när ni letar hund. Jag litade på min uppfödare så kollade upp dåligt..
Ruben hade ett navelbråck. Kan vara farligt och utesluter hunden från utställning och avel.
En kula hade bara ramlat ner när de va vetrinär besiktining. Jag trodde att de va normalt, att de inte alltid ramlat ner innan 8v. har hunden bara en kula så kan de lättare få cancer. Får heller inte avla eller ställa ut.
Har även sett att Ruben har ett litet underbett.

Så tänk till ordenkligt och läs på mer än första valptiden. man trro man kan de mesta men så märker man att man missat en hel del..

Efter vi sagt hejdå till Sofia och Denton så sprang vi på en av Rubens favoriter från valpkursen, Dexter en charmig staffe! Va kul å se hur stor å fin han blivit! Lite för stor för att busa me Ruben men ett litet hej fick de bli! Dexter va en av dom på kursen som också tappat päls. Fick höra att han hade blivit jätte dålig och blivit nästan helt naken, nära på att bli avlivad. Så han hade värre päls/hud problem än Ruben. Men han sa att dom hade fått jätte bra hjälp i Skövde så tillslut så kom dom fram till att Dexter hade demodex. Nu när jag läst lite om det så undrar ja om de inte å något snarlikt Ruben har. Va tydligen inget smittsamt. Va en infektion i hudsäckarna som osakar rodnad, att de kliar och päls som ramlar av. Ska ringa å prata me min vetrinär å se va hon har å säga om saken.


 
Man ser väl bara de man vill se, men påminner inte de om Ruben?


Kram på er!!


Undra om...

De faktiskt e så att ja skulle ta å utbilda mig till specialpedagog? Å bli en riktigt bra sån!

I duschen tänker ja som allra bäst, allt annat bara försvinner å man fokuserad å drömmer sig bort! Så nu när ja splade bort alla älgloppor som förhoppningsvis inte fanns i mitt hår slog det mig igen, specialpedagog!

I min lilla värld av blommor så blev livet precis så som ja ville ha de, om ja bara blev specialpedagog! Ja ser så många barn i framtiden, e verkligen de ja vill arbeta med! Men ja e kräsen, för de e inga glada dagis barn jag ser utan barn med sociala, medicinska och funktionella hinder. För i min karriärs värld är "vanliga" barn tråkiga. Växer nog aldrig ifrån den faktor att de e den svaga som vinner ens hjärta.

Inte lätt att veta vad man vill bli. Sökte ju till specialpedagog nu iår men inte helhjärtat tyvärr, va lite osäker. Men nu har ja tid å tänka till nästa års anmällan!

http://honungspojken.blogspot.com/ en jätte fin blogg.
Där har ni en jäkligt bra uppfinning, Hoppolek! Hjälper barn som är gravt funktionshinder att stuttsa och snurra. Barnet behöver bara trycka på de olika knapparna! Hörde talas om denna "sak" när jag jobbade på ett kortids för funktionshindrade barn förra sommaren. Hon som uppfunnit den lät så himla klok å förstående, verkligen en god människa!

Du din lilla äckliga...

Hur stor e chansen?? Att vi siter å pratar om de å sen några minuter senare sliter ja ner den på bordet i ren panik.. De e tacke för att man går i skogen, att man kommer hem me hemska äckliga älgloppan.. Har iaf bara hittat en så bäst att de e så, vill inte hitta fler äckliga hemska...

 De värsta e ju att dom e ju så jäkla stora... ÄCKLIGA!

Imön väntar ny vecka me nya tag!

mormor e snäll!

här ligger ruben gott! söt tröja han har va! ska ta en bättre bild på han i den! e min söta mormor som stickat den!!

tack snälla mormor ruben e super varm å go nu!!





ruben ser ut som en tjockis i tröjan. han som e så spinkig..


Byta däck!

Yes, idag ska de äntligen bytas däck! Skönt de för har inte gillat alls å åka tidig morgon å sena kvällen den senaste veckan.. Bara väntar på den dagen ja kommer att åka av vägen...

Stackars lilla Ruben som har fått brännmärken på halsen efter snöret som satt runt kragen. Inte  lätt att va naken inte... Sa ja att vetrinären undrat om de va puwer puff eller va rasen nu heter i Ruben? Inte första gången ja har hört de.. Tråkigt.. Vetrinären tyckte iaf att de va spännande, undrade va de kunde vara. Berättade att han haft de ett bra tag. kom i samband me valpkursen om ja inte minns fel eller lite innan. Sa att hundarna där också tappat päls. Nyfiken på om man skulle ta å höra av sig te nån av dom å se hur pälsen e på dom. När ja sa att ja fick behandling mot mjälkvalster sa denna vetrinär att de va konstigt för stämde inte alls in på symtomen som Ruben hade... Ska ja behöva ta tag i de igen? Vill bara att pälsen ska växa ut på halsen nu, så han slipper se så sjuk ut.. Vetrinären sa att de kanske kommer nästa pälsning, när de nu e?

Hepp nu ska ja ta tag i dagen å åka bort te Mammi å byta däck på min lilla bil!!

Ha en bra dag! SJUKD LOPPIS SUGEN BTW, tack för de sandra.. Varför kom ja inte förbi igår..


Fika på stan!

Hejsan!

De blidde ingen auktion idag, får bli en fika på stan me Axels föräldrar ist! men de e ju himla mys de me! Raggar tacco kamrater inför kvällen gör vi också, länge sen man hade någon hemma över en bit mat nu.. Men nu e vi ju lediga bägge två så hade vart kul!

Tänk att snart e de november, vill inte att de ska gå så fort.. Hinner inte riktigt me, va ju så mycke ja skulle göra nu. Ut å fiska markrill me pappa, ullared, åka te syster mm. Men de enda man gör är att väntar på att telefonen ska ringa å säga att man ska få åka in på jobb.. Vet att ja klagar en hel del, men om ja bara fick ett fast jobb så skulle allt kännas så mycke bättre.. Psykisk stress.. Vist kan ja leva på min sambo men de vill ja inte, ja vill betala för mig själv. Behöver klara mig själv! En tråkit spara e va ja e.


Har alltid vart dålig på att unna mig saker, sparar hellre. Fast va ja sparar till vet ja inte. Ett oberoende vardagsliv? De där me att man ska leva som om dagen vore den allra sista går inte hem hos mig, om man överlver dagen och man redan har förbrukat alla pengar hur ska man då leva imorgon?



sjunger me räägers

Tror ni ja kommer härifrån ?!

Ja som skulle ta å riva tapeter får nu snällt sitta här å sjunga me te ronny å ragge!!! inte illa pinkat de heller!
Sambo e dock inte lika glad, hört mig sjunga me min kråk röst hela dagen!

måste skryta, vilken jäla go äpplepaj ja gjorde förut!! jätte enkel å super god!
äpple
smör
havregryn
socker
mjök
socker
vispgrädde
sirap
bakpulver!
en riktig sockerkik men så jäkla god!!!

haha nu har vi familjemys på hög nivå! axel sitter å skrattar å smygdiggar te raggarna han me!!! säger de, ingen kommer undan! dom e underbart kul! den dagen ja får en show av dom dör ja lycklig!!







prata längdskidor me svärfar förut, han vill så gärna få in mig i skidvärlden. ja har tvekat men undra om ja inte blev charmad idag. e på tiden att ja å axel hittar något gemensamt som våra hjärtan klappar lite extra för!


ratten i min bil den jävligt fin
men dina rattar e temefaan något spechellt!




Nu e stygnen tagna!

Fick lämna sambo i sängen å åka iväg å ta stygnen på Ruben! Gick mycke bättre än väntat, trodde han skulle bli bitig men han va jätte duktig! Mycket tackvare vetrinären trro ja, hon pratade jätte lugnt å bra till Ruben så han lugnade sig. Ja stod mest å tänkte att ja inte skulle spänna mig så ja inte skulle överföra känslan te Ruben. Kom på mig själv att hålla andan. Haha inte lätt för Ruben. Man vill så mycke men endå blir de fel! Men nu e tratten å styggnen borta! De av en lycklig hund som träffade sig å gosade ner sig å rulla runt i filten! Å nu busar han precis som vanligt, tror tratten gjorde att han lugnade sig några kilo!

Kan ju berätta att min äpplekräm inte blev så lyckad igår... Hur får man den att inte smaka vatten? Ska ta resten av mina äpplen å baka en äpplepaj! En sån där me god knäckig överdel me havregryn! Hoppas svärföräldrane e hemma sen när i byter Axels däck så dom får smaka goa kakan!

Va händer i helgen då?! Ska ni ut på nåt särskillt elle bara gotta er i fint sällspa å ledighet!

Ja ska nog åka å kolla på en sele e Ruben, funderar på om halsbandet skavet runt halsen. Eftersom de bara är där pälsen inte växt någonting alls..

Äpplekräm

Äntligen e min efterlängtade sambo hemma igen! Å då e ja inte sämmre än att ja kokar ihop en äpplekräm så här på kvälls kvisten! Bara hoppas att den blir bättre än min körsbärskräm som ja gjorde i sommras!

Ni skulle se hur Ruben njuter när husse kommer hem, de e nåt särskillt band mellan dom! Att få ligga tätt intill emte min älskade Axel å Ruben iknödd i mitten e lycka för mig! Då känns de som om inget kan hända, att livet är så underbart de bara kan bli!

Imön bitti ska vi till vetrinären å ta bort stygnen, så hoppas allt går jätte bra! Får nog ta me lite gott godis så Ruben e snäll å inte blir rädd!

Inatt när jag jobbade å när klockan började närma sig 03 och jag va som tröttast så hände allt!
Krampanfall medvetslös andningsuppehåll å marmorerade kalla fötter och allmänt oroliga patienter... Kan ju bara ta å säga att de där me akutsjukvård är inget för mig, tyckte inte om spänningen alls, att va ensam på avdelningen mitt i natten när liv hängde i luften. Undra vad mitt kall är här i livet??
Önskar att ja som 10åring fick en uppenbarelse och sicktade starkt mot målet! Vet baar saker som jag inte vill.

Jag funderar på om jag ska traska bort på auktion nu på lördag, de a några år sen mamma tvingade med mig. Nu när man e äldre och har ett intresse låter de faktiskt mer än kul!

Nu luktar de gott här på Vändis må ja säga!!!

Ha en fin kväll å krama om era vovvar å sambosar lite extra ikväll!

Livet som timanställd

Jaha då va man nyvaken igen då. Har sovit i 2 timmar me min goa vovve, drömmt en massa konsligt men bättre än ingen sömn alls.

Livet som timanställd är inte glamoröst, alltid måste man va tillgänglig å beredd på att jobba dag som natt.. Men de fina me inatt är att ja jobbar me goa tjjejer så natten kommer att bli kanon tror ja! Har me min stickning ifall de blir en lugn natt, men har fått för mig att de e full fart nu på nätterna. Den som lever får se!

Kram på er

Dagens tips!

Igår tippsade grannen om en himmla bra grej! Ja hade ingen aning men kanske ni!

Men iaf, om man går in på http://watchseries.eu/ så kan man se på en jäla massa serier utan att de kostar en enda peng! Svin bra när de kommer regniga dagar å fökert en massa förkyllningar nu i vinter! Enda nackdelen e la att de ingen svensk text finns, men då får man ju öva engelska så bra me de!

Ja håller på å river tapeter på mina garderobsdörrar nu, tar en två luckor å sen pause! Me lite flyt så sätter vi upp tapeter i helgen!! Eller iaf målar luckorna, ett steg i taget!


Onsda mitt i veckan!

  • Hallå på er!

    Lite uppdatering på kastreringsfronten. Va hos vetrinären i måndags för ja blev lite orolig när ja kollade igenom Ruben på morgonen. Upptäckte en nålliknande pigg vid bråcket, kändes som om ja tog på de så skulle skinnet gå sönder. Så fick en tid å åkte dit. Ruben skällde på vetrinären men sen så lugnade han sig, ja som tyckt vetrinären va lite bask innan fick verkligen äta upp det. Hon va jätte bra me Ruben å visade hur ja skulle hålla han på bästa sätt så hon kunde se ordenkligt. Berättade om ingreppet, sa att den tråden som hon sytt me innanför skinnet på bråcket elle vade va. Den tråden e mycket grovare, så nu när svullnaden har gått ner så är de den tråden som sticket upp lite dumt. Man får ta de lite försiktigt för skinnet kan ju gå sönder. Vetrinären tyckte allt såg jätte bra ut så de känndes lugnt. Så ja e nöjd me Lidköpings nya vetrinär, Lidköpings djurklinik! Ska dit på freda å ta stygnen.

    Igår jobbade jag på dagis igen, 3-5åringar! Va roligare att va me dom än dom på 1-3, jag gillar å busa å de kan dom verkligen dom där trottsiga små ungarna! Envisa som bara den men goa å glada! Haha jag tänker inte ha en storbarnsfamilj iaf, igår fick ja ta på å av 15 envisa ungar deras regnkläder! Haha de va ett eldtest vill ja lova!

    Sambon min blir borta ända te imön eller på freda... Alltid dras de ut påt. Men som tur e har de inte gott nån nöd å mig! Har ju min kära granne Emelie ett steg bort så vi har haft kvällsmys på kvällarna nu! Nästan så ja tycker lite synd om henne, jag kan ju bli rätt klängig! Hoppas hon e ledig ikväll me för ja trro att den här dagen kommer bli en lång en..

    Så va har vi på listan idag då tro?
  • Skriva CV
  • Sticka
  • Riva tapet på garderobsdörrar
  • Hmm å säkert en heldel annat som ja glömmt nu.


Måste även skryta om hur nöjd ja e, att de e den 19onde idag å ja kan helt ärligt säga att ja inte har köpt någonting förutom en fika i början på månaden! Inte gjort slut på ett enda öre än! Förutom kastrering å mat! Gött nöjd, mitt mål e att klara mig ända te den 25 då ja får min lön! Då klarar ja min ekonomi å de vill ja ju såklart!









Stolt över dig Ruben, du skäller å sen kommer ja å visar vattensprutan å då blir du tyst! Igår fick ja tyst p han utan sprutan när Emelie kom! Bra du börjar lära dig va som gäller nu min älskade lilla enisa jäkel! ♥

Ha en bra dag!!!


Kastrering.

Varför kastrerade jag Ruben?

Jo, för att han har ett navelbråck som man inte får avla på. Viste inte om det när jag köpte han, dåligt påläst om navelbråck.. Säljaren sa inget utan diskuterade avel... Känner mig lurad, dels för framtida parning och på priset jag köpte han för.. Men så går det när man inte läser på, skyll sig själv..

Jag har rådfrågat många om kastrering eftersom jag ingen egen erfarenhet har. Kom tillslut fram till att de va de bästa, eftersom ja inte får avla och att Ruben e osäker. Inget man vill avla vidare på. Men i mina ögon är Ruben den bästa som finns även om jag tycker han e världens jobbigaste hund ibland.

Tycker att man ska kastrera om man inte har planerat sitt köp av hund så att den passar utmärkt till avel . Vill inte ha en sexuellt frustrerad hund som bara har parning i huvudet. Inte snällt för hunden. Vill ha en hund som är fokuserad på mig och inte alla dofter som gömmer sig på marken.

Ruben är 9 månader, har ¨lyft på benet när han kissar sen juli månad. Red på andra hundar redan när vi tog första sprutan hos vetrinären. Så ett dominant beteende har funnits från start. Så jag vill ta ner han på jorden, få han att lugna sig. Att kastrera löser inga problem, men kan vara till hjälp. Hård träning e nog det enda rätta.

Tuben sätter verkligen mitt tålamod på prov, jag har sjukt dåligt tålamod så att träna utan att ta de personligt när han inte gör som ja vill e svårt å ja får bita mig i läppen många gånger. Men vi ger inte upp! Jag köpte Ruben för att jag ville ha en hund, en livskammrat på 4ben! De mesta är nog mitt eget fel att han har blivigt som han är, man vill ju inte se de själv men... Ruben e ett litet monster som kommer undan med mycket pga av sin storlek. Jag e besviken på mig själv. Men även om det finns många motgångar så finns de också mycket bra med Ruben♥

En kastrering kosar mycket pengar så vill inte höra om jag har gjort rätt eller fel, jag gjorde det som jag tror blir bäst för Ruben. Nu e han 2 kulor fattigare men ett navelbråck som e fixat och slipper framtida problem med ena kulan som låg på fel plats.

Sårena läker jätte bra och tratten sitter på plats än. Ruben tar dagen som den är, här hemma e han lugnaste killen i stan. På fredag ska vi på återbesök hos vetrinären.

Ny vecka!

  • Hej! Nu var de några dagar sen ja skrev här.. Hittar ingen tid att sätta mig så dagarna har sprungit iväg.

    I torsdags blev ja inringd te ett dagis i Vara, jätte kul att de börjar hända grejer! Så på tors å freda va ja dagisfröken åt 1-3 åringar! Trivs som fisken i vattnet när ja får leka me dom, trösta,läsa sagor, byta blöjor och bära runt på dom! Barn e verkligen de bästa som finns! Men endå har ja kommit på  nu att jag inte vill bli förskolelärare, lockar inte längre... Vill få ut mer av dagen än skratt å lek. Gosa me barn får ja förhoppningsvis göra med mina egna i framtiden!
     
     Nu i helgen har ja jobbat på Rondellen, hörde att de va en ledig tjänst där nu så även om de tar emot så ska ja ringa chefen om en stund å säga att ja e intresserad. Ett fast jobb är ju guld! Å ja som trodde att ja verkligen inte ville jobba med människor längre fick nu tillbaka kärleken till jobbet. Dessa varma kommentarer, ett hjärtligt tack för att man rättat till kudden eller visat vägen till rummet. Få mata någon som inte längre kan eller hjälpa någon på toaletten. Att arbeta som undersköterska är fint och jag är stolt över det!

    Mormor har vart hos mamma i helgen så har skvallrat å ¨påbörjat en halsduk te Axel. Snällt av mormor att köpa garn te mig! Perfekt att stick på kvällarna nu när ja har så lite att göra! E ju himla mys att sitta å sticka!

    Idag har ja mycke på min lista känns de som.
     
  • Lämna in ett däck.
  •  Ringa Chefen om jobbet.
  • Skriva 2 CV.
  • Tapetrulle oh magnet lås  grejer.
  • ................. Känns som om de va några grejer till men de försvann...

Dagen kommer nog att gå himla fort tror ja! Å bra e de för då e de tisda kväll snart å då kommer älskling hem! Den gottegrisen fick åka till Gotland idag på jobb! Ja vill väl me dit!

Ha en bra  dag!


Kompisen!

I helgen va ju vi över hos grannen å där fanns även en till granntjej å hennes supersöta vovve Astrix! Ruben å Asterix har bara busat ute innan så va kul å låta dom leka fritt inne! Lekte å hade de jätte kul.

Inte lätt å få på bild!








Dagen efter

Ruben mår lite bättre nu, har vilar mest eller går iväg å har ont.. Men vill gå några fler steg så de e ju bra! Han har fått sin första dos me smärstillande så ligger avslappnat å sover nu!

Innan kastreringen va de mycke mys!

Trötter...

Dom tog hans navelbråck i samma veva!

Här på golvet låg ja å Ruben i natt. Inte lätt att ligga kvar i sängen när ens lille vovve piper... Han e en hund men kan inte hjälpas, mamma hjärtat slår!


Sov gott efter han fått lite smärtlindring.


En låång natt..

Go morron.

Ja la m ig tidigt igår för ja kännde på mig att ja skulle få vu uppe mycke inatt.. Så sannt. När klockan va 01 gjorde ja en säng av duntäcke, pläd å filt och kröp ner på golvet emte min pipande hund. Ruben har pipit å pipit hela natten lång. Trodde de skulle bli bättre när ja la mig på golvet men icke.. Han ställde sig i andra änden av rummet me svansen rakt ner å pep. ONT I HJÄRTAT, svårt när man inte vet vad man ska göra. Skönt de skulle va om han kunde prata. Kl 04 hoppade jag upp i sängen igen i hopp om lite sömn för nu hade Ruben lagt sig lugnt. Men så fort ja la ja mig ställde han sig mot kanten av sängen, tjöt till som bara den å väckte Axel. Ruben glömmde av att de gjorde ju ont när han sträckte sig så... Stackarn. Då kunde ja inte säga nej, han såg så trött ut å hade säkert jätte ont.. Så ja lyfte upp han i sängen, bökit me tratten men han lyckades ändå lägga sig te rätta me mig under täcket och soman gott. Äntligen fick vi sova lite! Vakande och gick upp me sambo när hans klocka ringde så nu har vi tatt morgon kissen, inte många steg han tar nu..

Stackars Ruben va har ja gjort mot han. Hans svans har hängt rakt ner ända sen ja hämta han igår. Vet inte va ja ska göra, han står bara me svansen å tittar på mig... Hoppas de blir bättre sen när han får lite smärtstillande. Vilken jäkla tur att ja hittade sprutorna! Låg kvar fint på parkeringen vid Dlg! Klantiga jag som la dom på taket och åkte...

Kram!

Rubenplutt

Lilla Rubenplutt har blivit kastrerad idag. Jag va jätte kinkig när ja lämnade han, känndes som om de va sista gången jag såg han. Kastrering e ingen stor grej för vissa men för mig som aldrig gjort något liknande med något av mina djur fick ont i hjärtat.

Men nu är han hemma och han lever. Levde lite för mycket när jag hämtade han så dom gav han lite lugnande. Går ju inte att hoppa å upp å gå så som han gjorde när man e ny opererad å har stygn som kan gå upp. Rubens ena kula låg i ljumsen så blev inte så stor op som dom trodde först när som trodde den låg i buken. Men kosta skortan ändå.

Ruben har äntligen lagt sig ner nu, envisats me å sitta en bra stund. Men ja la mig på golvet me han så lugnade han sig. De jobbiga nu är han piper, jobbigt å inte veta vad han vill eller om han har ont. Men lägger ja armen på han så slutar han. Älskade lilla Rubenplutt va de e synd om dig. Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att ja sover på golvet med han i natt. Känns smidigast. Sängen kan bli bökigt när vi ligger alla 3 i den, me täcket å ifall han hoppar ner.

En jobbig sak är att jag trro att ja glömde sprutorna med lite smärtstillande i på biltaket å åkte iväg... Eller så ligger dom där bak i bilen, men kan inte sprinag ner för å kolla nu när Ruben e sån här. Provade att lämna han när ja gick te toan för å tvätta bort en blod fläck på linnet å hittade han flera steg bort.. Han vill va me mig så bäst att jag är hos han! Får leta efter sprutorna när Axel kommer hem, i värsta fall får ja la åka te vetrinären å be om nytt å hoppas att de inte kostar för mycket...


:/

En sån lipslill ja e...
Hoppas dagen går fort... Å att allt går bra. Att älskling kommer hem innan de e mörkt å kramar om sin lilla familj♥


Go morron!

Idag händer de grejer, tänker dock inte säga vad de är än... Säger de när dagen är slut.

Natten har vart så himla lång, har vaknat flera gånger å undrat om den inte ska ta slut snart, hade ja inte haft en go hund i sängen så hade ja nog gått upp redan vid 02!

Innan jag skaffade Ruben så har jag alltid haft lite svårt för att ha hund i säng å soffa. Just för att hundar har en tendens att bli flötiga och äckliga i pälsen, hårar. Jag har också alltid haft svårt å andas när jag kommer så mitt i pälsen, päls på kudden mm. Fick astma som liten och fick göra mig av me alla innomhus djuren. Sen köpte vi Toffsi när jag va 11år gamma, hårade inte så mycke. Pudel och somojerd i henne, men hon hob tyckte de va för varmt i sängen så log hellre på golvet.
Men nu när jag har opererat bort mandlar så andas jag mycket bättre och astman har vuxit bort. Katten Baltsar hos mamma har ja svårt för när ja e sjuk men min älskade lilla goa Ruben klarar ja i alla lägen verkar de som! Ruben har aldrig vart äcklig i pälsen, många säger att han luktar så gott! Å de e sannt, kör ofta ner näsan i pälsen på han å luktar ljudligt! Min fina hund va du luktar gott!



Idag ska ja va me Sandra en stund i hopp om att dagen ska gå så fort som möjligt!

Ta hand om er!

Livet är inte så dåligt ändå..


Hej på dig

Hej på dig nya livet!

Som ni kanske förstått så fick jag inte jobbet som personlig assistent... Har gråtit mina tårar så nu är de nya tag som gäller! Bara hoppas att jobben rullar på ändå och att ja slinter på mitt bananskal och hittar min karriär!

Imorgon ska jag posta brevet te polisen så jag får mina papper från brottsregistret. Måste ju ha sånt när man jobbar med barn. Synd att ja hade glömmt att de tar sån tid, minst 2veckor.
Sen så ska jag anmäla mig på arbetsförmedlingen, de tar emot då jag tycker att dom e riktigt kassa på att hjälpa en. Men vem vet, kanske möter en eldsjäl som älskar sitt jobb! Lika bra å gå dit för har inte fått en enda jobbdag i Vara där jag brukar jobba... Å när de tar tid för polispapprena... Jag e arbetslös, ekar de hemskt i huvudet...

Idag är jag solokvist då älskling fick sova bort inatt för jobb långt bort... Tråkigt men ska gotta mig me en god toast å myspys i soffan me min fina jobbiga vovve!

Ta hand om er, kram!


Fint!


Ja e inte mycke för smycken  men på en pinne skulle de hänga fint! Enkelt men ndå så jäkla snyggt! Vet inte va de e me grenear å mig just nu. Ja börjar bli som Ernst, letar pinnar överallt!



Finns de någon snäll själ som vill virka en sån till mig?!
Pyssel och trams bloggen!

Nu har ja suttit för länge vid datan, trött... Tar mig en bok ist!



Sönda

Här sitter ja å littar lite argt på Ruben... Han skällde precis ut en oväntad gäst, blir tokig på han å hans skällande... Vissa kan komma in å Ruben e sitt glada mysiga humör men ibland e han akällig arg å osäker... Räggen står å han skäller men skakar som en asplöv... Va har ja gjort som gjort han så osäker?

Rubens skällande har börjat bli lite väl överdrivet nu sista tiden... Märks verkligen att han e en varninghund för så fort nån e på hans "revir" här runt huset så ska de skällas... Kom inte hit här bor ja!

Någon med goda råd om hur man går till väga när ens hund skäller och  man vill få tyst???
Jag hyschar med nej ljudet, vänder håll, distrarherar me godis och röst, blir arg........ Försöker även undvika situationen innan den händer... Men mest står ja bara där arg så ini vorden å e röd om kinderna... Så himla synd att han håller på så för han e verkligen världens goaste lilla hund.

Jag måste köpa ett bättre täcke till Ruben för de han har nu gör så att han snupplar i trapporna och blir allmänt bökit för han att röra sig i de tycke rja de ser ut som... Å nu e de kallt ute så han behöver varmt å gott på sin lilla kropp. Nästan bara halsen som inte e täckt me päls än, sakta framåt går de. Funderar på om de e halsbandet som skaver å att de fördröjer utväxten...

Imorron är de måndag, NYA LIVET HERE I COME!








Några bilder från igår när de va Melodikryss å bullätande på högnivå!

KRAM PÅ ER


Brunch

Go morron, här sitter ja me blött hår för att fixa te mig för dagens brunch hos grannen! Ska luska ut melodikrysset och ha mysigt! Brukar tycka melidikrysset e svårt så ska bli kul å se hur de går! En bra lörda!
Igår åkte ja å grannen te stallet för å mocka å ta in hästarna! Åå va de luktar gott i stall, minnen!
Men de dumma igår hos hästarna va att ja kände att ja e verkligen ingen häst tjej! Dom e läskiga! Men så himla fina å ja vill bli deras kompis! Vi får se!

Sambo är redan på golfbanan, men som tur e splar dom bara en gång idag så han e hemma lagom te middan! Funderar på om ja ska baka en äpplepaj å åka bort te svärföräldrarna senare å ta me mig lilla vovve å springa på åkern! Får se va som händer ikväll..




Min hund!

För att ingen kan trösta som en hund kan!







Här har ni den!

Så va tycks?!

Innan

Efter




Stress...

Jag är öppen för förslag!

Jag är inte en tävlingsmänniska för 5öre, kanske måste bli ändring på de.. Dags att bli kaxig för me de här kommer ja ingen vart..


SPEGELN!!!

BLEV SÅ JÄKLA BRA!!!! Krackilering e verkligen min kopp te!!! Behövdes inte målas perfekt, blev som de blev å de kan nog inte bli annat än så jäla bra!!!

Har inga bra bilder än, men snart så! Super enkelt och roligt förvandling!!!

Nu ska ja å lilla Ruben ut på promenad! Han har sovit sen vi kom hem från dagis så dags att röra på sig nu!!!


NÖJD NÖJD NÖJD!!!!

Tredje ögat

När ja faktiskt va så duktig och la i pengar på parkeringen så sprang tiden förbi och jag fick åka hem med mitt livs första pakerings böter... 300kr fattigare känns inte kul denna månad...

Men hade en jätte mysig fika, som sagt tiden sprang iväg. Va bra att vi träffades för lite pepp för att vi ska få jobbet! Ja hadde gett upp, lättast så, slipper bli besviken. Men nu är de slut på de, jag SKA få jobbet! Inte en enda negativ tanka här inte, nu ska här fås fast jobb! Vi pratade inte bara jobb utan också andliga saker. Hon har tidigare spåt mig med sina kort. Jag har alltid vart nyfiken och hoppats få se énergier eller liknande saker men inte vågat tro p mig själv att de funkar. Vill inte lura mig själv att tro tt ja ser om jag inte gör det på riktigt.
Men när vi satt där och pratade bad hon mig att blunda, hon frågade om jag kände något. Jag lov och tänkte säga nej men så kännde jag en stickande kännsla mellan ögonen. Fick öppna ögonen och då sa hon att de va mitt tredje öga som hon hållt sitt finger mot. Kändes helknas, att jag kände något att veta om de innan!

Många tycker säkert att de är dumt me sånt som medial vägledande, andar och energier men jag är nyfiken! Funderar faktiskt på att gå på en föreläsning här i Lidköping nu i oktober.



Ha en bra dag!


Kanelbullens dag

Grattis te våran älskade kanelbulle som har hängt troget i många år! Goa lilla bulle va vi tycker om dig!
Idag har ja ätit dig tsm me min granne och min fina vän Sandra och du va otroligt god! Liten men god!

Efter allt fikande gick ja tsm me vännen Linda till Djurensvänner på deras öppet hus, katterna hade tyvärr fått nån hosta så ingen fick gå in till dom. Tackade för min bulle och glas saft, lämna en liten penga och sa hej då!

Nu ska ja ta min lilla vovve på en promenad och sen ska ja börja måla på krackileringen på den svarta färgen på min prov hylla, Spännade!!! ska bli så jäkla kul å se hur de blir!!!

ska jobba inatt, får se om de blir min sista eller om ja har turen på min sida!



Ruben då! Du ser ut som en tunnhårig chihuahua!

bokade tid för kastrering idag så om en vecka försinner bollarna på min lille plutt. vet inte hur de känns än, om ja e dum eller ej. men tror de blir bra.

fasiken nu börja de blåsa storm å regna...

Bullbak å råttan!

Nu har ja en lycklih hund här nedanför fötterna! De smaskas å de bitts, kan inte lyssna nog på hans smaskande! Sandra va ju så snäll å köpte me sig en IKEA råtta te ruben, den förra va sönder tuggad..
Råttans svans e allt bra go säger Ruben!

Nu e ja redo för Kannelbullens dag, bakat massa fina små bullar som luktar ljuvligt gott här hemma!
För mig är bullar höst så nu jäklar kan löven ramla ner å kylan kan komma! Ja e redo!



Råttan & Ruben har hängt ihop länge nu!

Rubenplutt på åkern!

Igår åkte vi till Söne, hur mysigt som hellst! Att ta sin lilla familj ut på åkern å se lilla vovven springa å skutta är lycka för mig!







Han e stilig min Ruben! Men han lyckas alltid se så grov ut på bild, inte alls de valpiga söta utseendet som ja tycker han har i vanlig afall! Knas men så blir de ibland! Han smälte ju in gött bra där på åkern om ja säger så!


Inför kannelbullens dag

Mätt och belåten me lilla vovven i knät lever jag min dag just nu!
Har tittat på En andra chans, en serie som går på svt. Handlar om några personer som har vart me om nån typ av olycka men ändå överlevde. Man får se hur deras liv fortsätter och hur dom lever de. Ibland önskar jag att något hemskt skulle hända mig, tex att ja skulle bli rullstolsbunden. Bara för att se hur jag skulle reagera, om jag skulle ge upp som ja gör med allt annat eller om jag faktiskt skulle kämpa och vara glad. Jag hoppas innerligt att de finns lite go i mig å att ja skulle ta vara på sparken i baken.
Jag har flera gånger tänkt på hur de skulle va om min bror hade överlevt. Om han hade blivit förlamad eller nåt liknade. Kan inte tänka mig han åkandes i nån stol eller bara liggandes i en säng utan tal.
Jag tycker att det är viktigt att leka med tanken, att inte bara ta dagen som den kommer utan att tänka ut vad som händer om. Vill vara förberedd. Menar inte att jag går runt varje dag å tänker negativt utan mer vara glad för de man har.

 Tycker ni ska ta er en kik på dessa två serier som finns på svt!

Ikväll när älskling kommer hem ska ja baka kannelbullar! Tycker att de e så mysigt att baka när han är hemma, dels för att ja får känna mig härligt huslig och för att de känns på riktigt! Jag bakar bullar i mitt hem! Lycka!

Ni har la inte glömmt att de e kannelbullens dag imön!!!!




Söndag..

Hemma från jobbet och min morgonpromenad me lilla Ruben! Ska ta vara på dagen å inte städa bort den, göra nåt roligt ist! De e loppis i Järpås byggdegård idag mellan 13.16, de e kul! Men samtidigt vill ja spendera helgen me min sambo nu när han vart borta i veckan.

Men kanske har ja fullt av lediga helger framöver, får se hur de blir om ja får fast på jobbet eller om någon av de andra tjejerna e bättre lämpade för henne.. De dumma är att ja trodde de bara va en som skulle gå men nu va de 2 för timmarna räckte inte.. Inte bra.. I morsers så pratade ja me den assistent som ja löser av på dagarna, hoppas verkligen att de e hon å ja som blir kvar! Men vi har ju inte vart me henne på sina små helgtripper uppåt landet så känns som om man inte visat vem man är riktigt.. Svårt å påtvinga någon sig själv. Fick ett tips om att ja skulle smöra å baka kakor te henne. Men de känns inte ok.. Hon ska ju välja mig, inte välja någon me kakor å sen känna sig lurad.. Mig eller inte så har ja haft en fin månad å den tackar ja för!

Ha en bra dag!


RSS 2.0