Sista natten!

Sista natten innan sambo kommer hem!

Imön fyller världens bästa Sandra år, de firar vi ikväll me ett förtidigt hurra!!! GRATTIS GRATTIS!!

Nu ska ja se på BB så jäkla trött på de, skönt att de e slut snart!

Natti natti

Finaste sommarvärmen!

Hej! Nu sitter ja i soffan  skrattar åt min lilla Ruben! Va han e söt när han leker me sin favvo gris!

Sambo blev inte glad när ja berätta att idag måste de vara den varmaste dagen på hela året! uppe i norrland va de bara ynka 12 grader.. Inte så kul att åka bil heller tyckre han. Ner te Gävle åker dom idag å sen fortsätter dom imön! Skönt att ha hem han snart! Idag har ja lite mer att stå i så dagen går fortare!

Snart ska jag iväg å se om ja kan bli blodgivare, hoppas hoppas! Sen ska ja springa i affärer me Sandra som också är morgondagens födelsedagsbarn! Tror ja ger hennes present redan idag!! Sen ska ja steka på balkongen i em när den hittat fram där!

Min syster skickade så fina magbilder igår, tråkit att vi bor 30mil ifrån varandra... Hade vart kul att följa magen å den lilla där inne... Ska försöka ta en tripp ner te Torsås innan den lille kommer i auguste/september! Så himla häftig känsla att känna hur de sparkas där inne! Får lära mig av den bästa sen när de blir min tur!



Ha en fin dag!


Försvunna barn...

Klickade mig in på en blogg och såg bilder på förvunna barn... 3 av dom va från Lidköping... Tänk att några föräldrar här runt hörnet går igenom någon något så hemskt.... Man måste visa att man bryr sig så därför vill ja me ha barnen på min blogg..

Imön ska ja till sjukhuset å se om ja e en lämplig blodgivare! Ska bli kul men fick lite ont i magen när hon sa att hon skulle ta prover på mig... Men de e bra övning för spruträdda mig!

Imön börja även sambo sin resa hemmåt, snart e han hemma!

Skönt att ja får sova snart, längtat hrea dagen! Har vart såååå lång å tråkig...

Kram på er


Uttråkad..

Hej igen!

Nu har jag varit ute och gott i skogen me lilla Ruben i fina vädret! Ja har kommit över min skogsräddsla tro ja, iaf här vid mig iaf! E så mycke folk där som går så e inte rädd att stora starka älgen ska ta mig! Nu luktar de bara gott å e skönt att gå te skogs! Dofter av natur e himla gott, men de allra bästa vet ni va de e! Kom på de när näsan sniffa upp de förut! Hästskit! Vet inte om de e minnen eller e inte de en av den godaste doft som finns!

B
ebis, valp

Hästskit, stall

Fiskvagnen

Skog

Sambo

De e några av mina favorit dofter som ja kommer på just nu! Märks de att ja inte e någon parfym tjej! Andvänder nästan aldrig parfym eller deo heller för den del! Lukar gott ändå! Får ont i huvudet av starka parfymer! Men jag har faktiskt 2 parfymer som jag klarar av att ha på mig, nej nu ljög ja 3 e de! Intw dåligt för att va mig! En som ja köpte i thailand å glittar jätte fint, love morgan heter den andra å den 3e är den dära öpplet NY nånting!

Sugen på att åka på bilbingo e ja me! Lisa de bokar vi när du kommer hem tycker ja!

Hepp ja får la tvätta mina pollenfärgade fönster nu... Tråkit... Kan ja inte får lite av mormors städglädje imig!



De sugen i utomlandstarmen nu!


Älskade lilla vovve!

Go morron!

Insåg imorsen efter att världens sötaste lilla Ruben kröp upp till kudden å låg å smaska så där sött swom bara han kan! Att om 2 nätter kommer sambo hem och då e vårat sängmys slut... Ruben har ju fått sova i sängen nästan hela veckanå de har vart mer än mysigt! Har längtat till go natt varje dag! Men de blir så bökit när vi sover 3 i sängen, ja slår sambo i drömmen för att ja drömt att han lagt sig på Ruben. Så Ruben får sover så gott i sin korg ist sen när sambo e hemma!

Va ska ja hitta på idag då? Ska skriva världens bästa CV för nu e en tjänst ute som jag VERKLIGEN vill ha! E så jäkla trött på jobbet i Vara, ingen lust alls att ställa upp för dom mer. Kanske e de därför de e så lätt att va hemma me Ruben ist för att tjäna pengar... Annars brukar ja ha ont i magen om ja inte jobbar 20dagar eller mer på en månad... Önska mig lycka till så ja får tjänsen som ja ska söka!!!!

Igår va de avslutning på valpkursen... De går fort när man har roligt... Men ja ska anmäla mig te nästa kurs redan idag, den från 7månader! Vi va iskogen igår iaf, dom visade några sök övningar och övade inkallning i skogen. Va jätte roligt, Ruben va jätte duktig på söket så de ska vi absolut öva mer på! Men de här me å leta upp mig i skogen va ingen hitt endligt Ruben. Han försvann där bland grenar och blåbärsris och tyckte de va jätte äckligt.. Torr blan mark e de bästa!

Ska ta mig mod att ringa blodcentralen idag å säga att ja vill bli blodgivare!

Ha en bra dag!!


Biomys ikväll!

Hallå i stugan!

Tog mig en sväng fram på torgmarknaden imorses. Va himla mycke folk, trevligt men himla bökit när lilla Ruben e me... När han va mindra bar ja han när vi va på torget men nu tycker ja att de e bra att han lär sig att gå nere bland fötterna! Men ja blev så jäkla irreterad! Ja stod och prata me ett par som tyckte Ruben va sötaste lilla hunden i hela världen. Ja har alltid kort koppel för att ja vill ha koll på han bland alla stora fötter.. Men då när ja e inne i pratet e de en kärring jäkel som trampar Ruben på foten! Ja hör hur han piper å tittar snabbt och säger te henne att de e ingen fara, han verkar inte ha ont. Men kärringen svarar i mun på mig, HÅLL KOLL PÅ DIN HUND! Blev så irreterad! Att denna hemska människa inte får ut sig ett endaste litet förlåt! Ja bar min hund och gick in i en affär ist å köpte morsdags present ist.. FUCK YOU! Och alla andra som bara stör er på andra!

Jag vet inte om de bara är jag men vist är chihuahua ägaren utsatt eller hur man nu ska uttrycka sig, ordet försvann... Känns som om jag måste ursäkta mig varje gång någon frågar varför jag skaffat en sån liten "råtta". Jag får inte bära han, för de e ingen handväska. Men när jag låter han gå för egen fot så är de någon som trampar på han eller säger att han fryser och inte orkar gå själv. Och hur många gånger har man inte hört kommentaren, försöker du va som Paris Hilton!
Kommer inte på fler saker just nu men stöter alla hundägare på samma sak eller är de bara vi chihuahua och "kamphund"s ägare som blir felmärkta av fördommar?

Tusan va svårt ja har att formulera mig idag, helt inne i Eva Eastwoods låttexter! Hon här släppt en ny skiva har ja hört, bara lyssnat på 2 av dom! Riktigt kul me en ny skiva på svenska! Hon är så jäkla bra, bjuder upp till sång å dans så de står härliga till!Blir glad bara av att se skivomslaget!!!!
Hmm undra va ja mer hade att förtälja... Jo ja ska ju på bio me Linda ikväll, kul at de e just The fast and the furious! Känns lite som våra filmer! Fina bilar och fina pojkar!

Nu har ja skrivit färdigt för idag och ja märkte just att ja inte skrivit om gårdagen... Köp i göteborg och dagisbus! Får återkomma me de!!

Kram på er från mig, en "blåst tjej me chihuahua"!  Älskar min lilla vovve!


Götlaborg!

Go morgon!

De va jätte lyckat igår hos Sara, hon e så himla duktig och verkar ha jätte bra prudukter!! Så en stor tumme upp för min vän Sara och hennes Maden Makeup!

Nu ska ja välja kläder... Svårt svårt... De ska ju vara varmt så man inte fryser när man går längst gatorna men måste även va svalt å lätt att ta av! Haha e inte lätt att välja shopping kläder! Men de ska bli jätte kul idag iaf, åker ju med Sandra å hennes lilla syster karin! Ruben ska va på dagis, ska bli kul att prova och se om de kan va nåt. Dock kommer jag va hönsig som få! Bara dom inte trampar på han eller låter någon äta upp han så e de nog lungt!

 

Ha en bra dag!!!


Maiden Makeup

Heeeej på er! Har ni de bra?!

Ja sitter färdigsminkad å fin, men hår å kläder saknas! Ska ju inviga min gamla goe vän saras "en av di 3 musketörerna" nystartade företag Maiden Makeup ikväll så vill ju vara fin! Önskar Sara all lycka till och  jag vet att hon kommer lyckas bra, Sara är en av dom få som ärligt har allt!

Igår hade vi en trevlig dag hos lilla mormor! Fick lite fina saker som kläder å dukar! Tack!

Veckan rullar på och de e redan torsdag, men ändå vill jag att den ska gå fortare! Vill ha hem min Axel! Så de va me en rejäl suck han fick som svar när han berätta att de hänt grejer som dragit ut på tiden så han blir borta över helgen och förhoppningsvis hemma på tisda...
Axel jobbar som vindkraftstekniker/hissmöntör och tanken har aldrig slagit min hönsiga hjärna att de skulle vara ett farligt jobb.. Vist är man högt upp men man har ju alltid säkerhetssele andra säkra grejer. Men Axel berätta att de hade varit en atav killarna som de jobbar me där uppe i Piteå som hade fallit ner och avlidigt... Hemskt... Så jag tycker att vi ägnar en tyst minut åt mannen och hans annhöriga..

 

Hjärtegullsnuttegull♥

Nu tar ja mig en liten promenad igen me min lilla vovve!


Tisdag!

Hejsan på dejsan!

Bara bra intryck av dagen änsålänge! Gick ju och hämta min vinst på O2 imorses, gick en liten runda och fick en presentation av stället! Jätte trevlig personal och gymmet kändes oväntat bra, kändes mer som hemma. De bästa av allt att va om man blev medlem och börja träna så fick man en grej och den fukade som en liten tränings guide. Den visade hurlänge och vad  man skulle träna! Bra för mig, blir alltid så vilsen när ja e på gym.. Va man ska göra och i vilken ordning.. Så de lät jätte bra i mina öron! Dock dyr träning men kanske värt de!




Sen tog ja min hund och åkte bort till dagiset för att se om de kunde va något för oss! Jätte trevlig personal även där och allt verkade jätte bra. Kan bli en bra lösning framöver! Ruben tyckte de va jätte kul att träffa leksugna små godingar! Tror att de kan va jätte bra för Ruben att komma till ett sådant ställe, dels för lekens skull men öven i tränings syfte! Lära av dom andra och va en grupp tror ja e jätte bra! Dagiset ligger lite utanför Lidköping mot Vara för den som e nyfiken!

Nu ska ja börja lag amig lite mat för nu kurras de i magen!
Ha en bra dag!!


Ja må du leva!

Grattis på födelsedagen Pappa!

Natten på jobbet va hjärtat i halsen hela tiden... Tacka gud för Sandra som höll sällskap! De värsta e att ja har tackat ja till att jobba natt hela sommaren! Men de blir bra, lite mer lediga dagar och Ruben slipper va själv elle hos nån annan! STORT PLUS!

Idag åkte min livskamrat och bästa vän upp till Piteå för att installera hissar i vindkraftsverk. Borde lära upp dom där uppe så ja får ha min man på hemmaplan. Tur att ja har endel att stå i så veckan går fort!

Tisda: Vunnit en veckas grattis gräning på ett gym så ska dit å kika imön så ja blir taggad! Sen ska ja åka te hunddagiset för å se om de kan va något för Ruben.

O
nsda: Åka till götet me Mammi för att hälsa på lilla mormor! Fira Pappa på kvällen!                                                                           

Torsda: Vännen Sara har invigning för sitt företag Maiden makup på kvällen! Ska bli jätte kul att se va hon hittat på!

Freda: Åka till götet me Sandra å lillasyster Karin för att leta studentklänning! 

Helgen får vi se va den bjuder på!

Valpbilder!

Den lilla gråa godingen e Ruben♥

 Saknar redan..

Kram på er!


Hej träningsvärk!

Go kväll!

Pinsam träningsvärk innfinnersig sig i mina stackars ben och armar... Att brännboll å dans kunde ge sån här baksmälla! Nu kanske ja förstår hur otränad ja faktiskt har blivigt och att de e dags att ta tag träningen!

Hade en jätte kul kväll igår!!!! Har inte tid å gå in på detaljer..

Ruben e äntligen hemma så ja e överlycklig! Jobbigt att åka ifrån han inatt för jobb.. Ännu jobbigare äre att min kära Axel ska upp till Piteo imän ända te sönda eller längre... Buhu..

Ikväll är ja själv på avdelningen... Känns inte kul alls... Hoppas min gode vän Sandra jobbar så ja har nån att skricka till när inbrottstjeven tar mig!

Vi höres imön!!


Brännboll & utgång!

Ja e tackar å bockar för en grymt kul dag me brännboll! Toppenlag som dock förlora 2 av 3 men kul vare!! Men benmuskler har ja inga så nu e ja trött i hela kroppen.. Ingen mat har hunnits me så ja e rädd för en snefylla som hänger mig över toan... Ska ta de lugnt! Dansa gör man bäst utan alkohol!

E så trött.. Klädpanik har inte ens orkat komma, tar dagen me en klackspark och tror att allt blir nog bra!

Glad över brännboll och utgång men ändå så kliar de... Va e min lilla vovve.. Känns hur tomt och konstigt som hellst... Hur ska de gå? Utan lilla Ruben ändå tills imön...


Får la ta tag i håret nu, kommer la se ut som vanligt.. Tråkigt men sant!


Ha en jätte fin lördakväll!!

Vila i frid..

Inatt hände de som jag hållt andan för så länge... Jag var först att se personen ligga död i sin säng... Känslan av att se nån ligga alldelles stilla med tom blick kan jag inte ge ord åt.. Hur man står alldellses stilla, håller andan för att man e så fokuserad på personens bröstkorg, ska den åka upp i ett andetag igen? Men inatt blev det inga fler andetag... Vila i frid.

Som tur hade jag Sandra i fickan, ringde henne för att jag va ensam på avdelningen och det vill jag hellst inte vara nu efter inbrotten... Skönt att inte va hellt själv.. Jag tackar också turguden för att detta hände när jag arbetade med bra personal som jag trivs med.

Vi gjorde iordningen personen, plockade fina blommor och stadade rummet. Tycker att de är viktigt, även om inga anhöriga skulla komma så ska de vara fint. Har ont i hjärtat att han fick ta sitt sista andetag ensam... De ska ingen behöva göra.. Men tyvärr handlar allt om pengar, 35 boende varav 2 man inte trodde skulle klara natten på 3 personal är inget att hurra för.. Ska alltid finnas pengar för ett vak.

Även om jag e ledsen att jag inte satt hos personen som avled så är jag glad att de blev som det blev. Jag vet inte hur jag hade reagerat...


Livets krettslopp och en vardag i vården..


Nu har vi slängt upp lite fler fåglar och jag älskar de!! Väggarna e ett riktigt litet lyckorus! Imön får ni önska oss lycka till på brännbollen!!! Klädångest inför utgången har jag till tusen... Men de får bli ett senare problem! Nu ska ja lägga mig i soffan emte världens bästa lilla vovve som ja ska sova borta imön... Hur ska ja klara de, ett helt dygn utan lilla Ruben..

Sov gott & dröm sött!


Trött på fåglar!

Hej!

Igår började vi med helvetes processen... Att slänga upp tapeter e inte våran grej! Men de känns som om de kommer gå bättre ikväll! Men då kom ja på att ikväll är enda gången vi hinner innan Axel åker upp te Piteå för jobb.. Han åker på månda å nog borta hela veckan tror ja.. Hmm hur gör vi? SKa ja ringa räddare i nöden å se om han vill avsluta åt oss eller packa ner å vänta?

Igår va ja trött på att leta fåglar i mönsterpassning men nu när ja ser dom uppe e ja förälskad! Kommer bli så jäkla fint!!!

Inatt jobbar ja å sen freda ska ja försöka få Axel te å hoppa över brännbollsövning för att slånga upp fler fåglar! På lörda e de Älvaslaget, brännbollstävling som ska bli så jäkla kul!!! Vem va de som kasta? Heter vårat lag! Utgång på kvällen å sen ska ja jobba sönda natt!

Nu ska ja laga mat å sen försöka sova te Axel kommer hem!!!

Vi får se när ja hinner sätta mig här igen, sönda kanske!! Hade fint tills dess!


En snabbis till Troll..

Hallå i stugan!

Snart tar ja min lilla vovve å pker bort till Trollhättan på en snabbis! Har inte vart där på ett tag å e riktigt trött på att man aldrig hittar nåt i klädväg... Så en snabbis får de blir!

Sen hem å tapetsera för de har inte blivit av än...

 

Hejsvejs!!!


Rebecka & Ruben

Idag är de jag och Ruben som e namnsdagsbarn! Grattis till oss!

För den som undrar så valde jag inte namnet Ruben för att vi har namnsdag tsm utan för att ja ända sen högstadiet tyckt att de e ett jätte fint namn!!


Tatueringstankar

Hej igen!

Idag har de inte hänt mycke... Tycker inte om att jobba kväll, ja går bara å väntar te de e dags att åka te jobbet.. Kommer aldrig igång me dagen. Chefen ringde förut och fråga om inte ja ville jobba natt andra perioden. Woho tänkte ja, passar mig ju bra me lilla Ruben tänkte ja så sa att de va ok! Dom ska klura lite på schema å se om de går att lösa! Vill inte jobba mer eller bli av me min lediga v 29 iaf! Vill ha en sommar där allt kan hända!

I lördags drog mina tatueringstankar igång på allvar igen! Är ju 2år sen jag gjorde min första och den är jag inte så nöjd med så vill verkligen smycka min kropp me nåt fint! Revbenen och bakom örat är platserna som jag verkligen vill ha på. Men tror att de kommer göra så jäkla ont! När ja tatuera foten höll ja på å dö så blir nog värre elle samma smärta tror ja... Aj!



Blev mycke txt tatueringar här märkte ja! De e jätte fint men ja har inte hittat rätt ord för mig ännu.

Nu ska ju ut me lilla Vovve!!


Städa..

Tjaa! Fin morgon vi har idag! Slängt i en maskin tvätt och nu e de la dags för lite städning... Behövs för sockarna e vita av slipdamm... Men känns så onödigt att städa för de kommer bara bli halvdant.. Eftersom möbler knökas i tvrum  och allt e en enda stor röra. Men får la dammsuga iaf!
Blev inga fåglar uppsatta igår, ja va lite väl het på gröten. Måste kanske bli färdiga me underarbetet först.. Synd bara att ja jobbar ikväll å imön e de valpkurs.. Får la snällt vänta till onsda!

Igår satt ja å drömde mig bort till oslipande diamanter på blocket! Va fina möbler de finns där som bara väntar på att bli ommålade me lite kärlek! Fick ett sånt jäkla loppis sug igårkväll, ut å leta fina möbler och annat kul som vill pryda hemmet!

Gammalt "Nymålat" skåp, mycke förvaring De skåpet vill ja ha i vårat vardagsrum! Jätte fint me glas  mitten! Dock kostar de lite mer än va min plånbok vill ge.. Men eftersom ja vet vem de e som säljer den kasnke man skulle ta en tripp te personens affär och låta sig inspereras! Va ju stängt sist ja va där..

Nu ska ja njuta av att mitt lilla monster somna i soffan! Han har hållt igång som tusan denna morgon. Vill bara att han ska sluta att bitas nu...

Ha en bra dag!!

Puppia sele

Hej hej!

Jag kikar på lite olika selar te min lilla Ruben, ser lite bekvämare ut n att slita i hans lilla hals..

Har sett denna på några små vavvar och tycker den ser himla bekväm å fin ut! Enkel men bra!



PUPPIA - SOFT HARNESS¨Så klart vill jag ha en i lila eftersom Ruben klär så fint i de!
Nu sk ja forstätta min tv ef när sambo e på golfkurs och sen ska vi sätta upp minst en tapet vård! Fast att inte underbarbetet e helt klart... Kommer alltid något nytt att spackla igen.. Vill bara få de klart!
Axel e super nogran å ja bara kör på, kalla mig halvdan men ja e lycklig ändå!





 


Eurovision ikväll!

Godagens!

Nu har ja å lilla Ruben vart ute å promenerat i fina vädret och sen avsluta vi en en godisruta! Skönt å ha han lite lös ibland!

Igår skulle mitt lag Vem va de so kasta öva inför brännbollen nästa lörda men alla e ju så sega å kom sent så blev taktiksnack och grillning ist! Ska bli så jäkla kul me lite brännboll! Heja på oss! Våran första match har vi kl 10 nästa 13 och 15! Grilla och sen utgång! Ska bli riktigt kul, har ju somsagt inte vart ute å dansat på ett bra tag nu... Måste planera alkoholen så inte den förstör min kväll, tal ju inget nu när man vart utan så länge...

För den som vart nyfiken på va de egenligen e som har vart så läskigt på nätterna när ja jobbat kan ja nu berätta.. Sen förra helgen har de vart 3 inbrott, därav 2 såg dom personer som smet ut genom dörren.. En dörr trodde ja man bara kunde öppna innefrån, men tydligen räckte de att gå te järnia och köpa nyckel och sen hade dom kommit in på demensboendet genom köksdörren.. Hon som jobba han springa efter och fråga vem dom sökte.. Vi har haft mycket spring utanför och inne i den avdelning som dom bygger om i sen i vintras men inte som nu... Vi har också en hemlös tjej som får bo på en av avdelningarna och tyvärr måste ja säga att hon har nog tipsat vad i huset ingen är och man kan sova.. För vissa mornar ser man en trött yngling gå ut genom de större dörrarna... Klart att dom hemlösa måste ha någonstans att bo men bara jag vet att dom e där och att dom inte tänker gå på mig e de fritt fram! Läskigt att möta någon när man e själv på avdelningen..

Ikväll är de ju somsagt Eurovision, riktigt kul! Varje år ser man fram emot de men tyvärr slutar de alltid me en stor suck.. E skit musik oftast tycker ja.. Våran Erik får vi hoppas de gåt bra för, låten tycker ja inte e någon större hit men han har ju samma charm å fina bruna ögon som norrmannen som vann för 2 år sen så titta in i kameran Eric! Vi ska se på Eurovision tsm me Axels bror, hans sambo och vän så de kommer bli jätte kul! Kvällen kommer bjuda på bra musik och god mat! Alltid lika trevligt! Får la se om ja bjuder på något fiolspel!

Secret Carpet Club heter deras band! Dom e verkligen jätte bra, lyssnar på deras skiva så gott som varje dag! Blir väl lite mer speciellt när man känner dom man lyssnar på, men ja älskar verkligen deras musik! Dom spelar svensk folkmusik tsm! Axels bror har även ett irländsk band som ska spela på folfesten här i Lidköping i sommar, de ser ja fram emot! Ska fira min födelsedag den kvällen!!Vidar Emma & Karl

Ha en jätte bra kväll! Nu ska ja måla å spackla lite i hallen för imön ska vi börja tapetsera!


...

Kan inte sova... Har vart uppe å pinkad 4 gånger sen ja la mig i sängen... Så typiskt mig...

Berättar om min lite halft läbbiga senare!


Godisruta & grisen!

Hej på er!

Man börjar bli bortskämd me detta underbara väder, lyckorus i hela kroppen! De tackar man för!

Tänkte bara ge ett litet tips!   Igår på valpkursen så visade dom. oss godisrutan, vilken enkel men super bra grej! E ett jätte bra tips om man vill öva på spår och trötta ut sin hund!
Man gör alltså så här: Gå med täta steg i en lagom stor fyrkant, samtidigt som du går smular du sönder gott godis överallt i rutan. När de e fördigt låter du bara hunden lukta sig in i rutan. Du märker snabbt att den vet precis vart du har gått och kommer snabbt att hitta varenda liten smula du lagt ut!

Jag tyckte de va en jätte bra aktivitet och de tycker min lilla Ruben me! Så nu på morgonen gick vi ut i gräset och kasta me favorit leksaken gosgrisen och åt spåra i godisrutan! E jätte kul att kunna ha han lös igen, för de ett av dom stora målen!

Nu svalkar vi oss inne, snart dags för lite mat å sen e de sängen för min del igen... Första natten e alltid jobbigast för då måste man planera sömnen.. Hade tänkt att ta lång sovmorgon idag men ja kunde inte söva längre än 8 idag.. Så får försöka sova nån timma nu ist!



Alla tjejer gillar väl att bli kliad i håret?! Lyxigt att ja har en hund som älskar att dra i håret! Leker gick snabbt över te sömn i knät idag! Älskade lilla vovve va ja tycker om dig♥

 

Ha en jätte bra dag!


Innkallning i parken!

Hej igen!

Tänkte bara säga att de gick jätte bra ikväll på kursen!! Vi våga även å ha inkallning i parken, inte mitt i den utan lite vid sidan av men ändå! Å de gick jätte bra, han kom me en gång så ja kunde koppla han!

Men de som ja behöver öva på å bli mycke bättre e att "apa" mig så Ruben tycker att ja e allra roligast.. Att vi ska hitta en kontakt, han å ja mot världen!

Men de e ju bara de att de e ju så jäkla läskit att blotta sig själv så... Ja e en jäkligt kul tjej som gärna e i centrum. Men för bästa resultat behöver ja nån som lyfter upp mig, clownen som alltid funnits emte mig vid dom flesta tillfällen.. Men nu när man ska stå på egna ben å själv va den roligare e de mycke svårare... Lättare att apa sig hemma där ingen dömmer mig...

BRA RUBEN DU VA JÄTTE DUKTIG IKVÄLL!


kram kram


Valpkurs i stadsparken!

Trallallaaa på er! Vilken fin dag vi har, både ja å Ruben sitter på balkongen å lapar i oss solen! Underbara sol!

Om en timma ska vi bege oss te stadsparken, valpkursen har sin start där idag! Undra om vi bara ska ut å promenera elle vad vi ska göra! Kul blir de som vanligt iaf!

Blev inga bra bilder på tapeterna så e inga kul å lägga in dom.. Får bli en annan dag!

Jag ska jobba imön,tors å freda natt så kommer nog inte va så aktiv me skrivandet... Blir nog lite tufft me 3 nätter på rad nu när ja inte jobbat nätter på länge.. Kroppen vill inte riktigt va uppe natten lång men de bara å hoppas de e bra personal så kommer de gå kanon!!

 

Ha en fin kväll gott folk!


Mjällkvalser...

Hej! Nu ska ja berätta om gårdagens besök på vara vetrinärstation..

Jag hade tid kvart i 4 och va där redan tjugo i, anmälde mig och dom sa åt mig att sitta ner å vänta. Klockan ticka å dom gick bara förbi mig en efter en, vetrinären som skulle ta emot mig gick bara där å vela me andra å verka inte alls inse att en patient satt å vänta surt... När jag hade suttit å väntat snällt i en halvtimmma frågade jag när det var min tur om jag kunde gå ut å rasta min hund som satt i bilen... Fanns ingen skugga så han stod i solen.. Öppna fönster såklart men känns inte kul ändå... Dom sa atTt vi kunde gå en sväng å sen komma in bakvägen för att få hjälp. Vi gick där ute till klockan va halv 5, sen kom en kompis mamma som e sjuksyster elle va de kallas på vetrinärspråk och sa att vetrinären nog kommer snart... Jag blev tokig nu hade vi väntat i en timma... När vetrinären väl kommer in så ser han mig inte i ögonen, tar inte i hand å presenterar sig utan bara kort säger... Kan du hålla i han så kammar jag! Han kommade lite i Rubens päls å sen gick iväg för å titta i microskåpet.. Hörde att han sa, jag kan ta dom nu me. Så gick han in i ett annat rum å gjorde någo me en annan hund medans vi bara stod  å vänta...

Helt ärligt så höll ja på att koka... Han måste va världens sämsta vetrnär som vet hur man tar varken djur eller människor.... Jag som arbetar innom vården vet hur viktigt mötet är. Svensk å feg som man e säger ju bara hälften av de hat man har innom sig te personen.. Att inte be om ursäkt för en timmes väntetid som man har bokat tid för e inte ok.. Allt hos vetrinären igår är inte ok enligt mina måt..

Vetrinären sa att Ruben hade mjällkvalster, fick ett recept å inte mer me de. Inte om de smitta eller om ja skulle sanera å storstäda hemmet elle nåt. När jag frågade om Ruben skulle få tillbaka pälsen sa han bara lite kort att de får vi väl hoppas... Ruben e min valp å själklart blir man orolig när han tappar päls å pignent....
Skit vetrinär... Vara station e inget ja rekomenderar...

Men nu har jag iaf köpt något som heter Stronghold som tydligen ska hjälpa mot mjälkvalster, så hoppas han slutar klia sig och får sin fina päls tillbaka! Storstädning å tvätt av alla filtar å sängkläder e också gjort!

Låter kanske inte så allvarligt men för mig som vill ha hjälp me ett problem e d ede.. Man vill ha ärlig hjälp och förståelse!

Nu längat jag till att gå till jobbet och visa vilken jävla bra undersköterska jag är! Är stolt över mitt jobb, de e inte bottenskrapet och lägst i rang. För mig och patienter och vårdtagare e vi viktigast i världens, vardags hjältar!

Ögonkontakt och ett leende gör så mycket!

Ha en bra dag så hörs vi nog sen när ja hämtat tapeterna!


Irreterad...

Har solen rätt i ögat å tänker inte gå in så skriver bara lite snabbt..

Vara vetrinärstation suger!

 

Ska googla lite om mjälkvalster. De sa dom att Ruben hade... Tappar man verkligen hela magen på päls av mjäl?

Berättar mer imön!

 

Hade gött i solen!


Go morron!

Go morron på er!

Nu har jag tittat på gårdagens BB på TVn, som ja brukar göra så här i otan eftersom jag så gott som alltid somnar sött i sambos famn me lilla Ruben tätt intill! Min lilla familj♥

Idag ska ja va träffa Emma över en bit mat å sen dra vidare te vetrinären me Ruben för å få svar på varför han kliar sig så å e naken på magen... Åker inte hem därifrån utan ett engarerat svar! Sen tar ja mig nog svängen om min lilla pappa å sen lilla mamma! Får se va klockan blir!

Beställa tapeter idag!!

 

Ha en bra dag!


Renovera hall!

Tänkte att ni ska få följa våran hall genom renoveringsresan! Så här får nå några bilder på stöket ¨dammet vi bor i nu.. Imön ska ja beställa tapeter! Axel brydde sig inte om vilka tapeter de blev så nu blir de tjejigt värre!



Dammigt e de... Å har inget papp på golvet denna gång, dammsugen på en gång ist så man blir av me skiten! Sen väntar storstädning av hela lägenheten för han nog dammat lite här å där nu kan ja tro!!

Ser redan hallen framför mig, kommer bli så jäkla fint!


Sett å lärt mig lite!

Hej igen!

Då va de kväll igen då... Dagen har gått fort! Började ju som sagt me utställning, massa fina hundar! Tyvärr så måste ja säga att ja e lite besviken på just chihuahuorna... Va rätt tråkit att titta på dom, gick så fort... Gick ett varv, stå lite fint å sen upp på bordet typ. Men aa e säkert roligare när man står i ringen själv! Jag hoppas att Ruben blir en vavva me lång hals, dom em korta ser lite knas ut enligt mig. Å att chihuahuan e en liten hund kan ja inte längre hålla me om, vilka rejäla de fanns där! Hoppas Ruben blir stor! Lite mer å ta i!
Ruben väger 1778g för den som e nyfiken!

Men att gå på utställning å se en massa fina hundar e alltid kul så ett stort plus te denna helg!

Nu ska ja gotta mig på balkongen igen, hade velat ta en sväng te nån av våra fina stränder men sambo har vart på golfbanan så får bli en annan dag! Får nog bli ett dopp i vattnet snart, idag kändes de som om de hade behövts!

Här e dom små!

Dom e ju rätt söta! Å nu när solen har gjort deras skin rosa kunde ja inte släppa blicken!!!
Blir du sugen Lisa?!
Mammas favvo!
Bruna vattenhundar e SÅ fina!
En sån ville ja ha som liten!

Alla hundar e fina på sitt sätt! Å något som jag verkligen tycker om och har som intresse! Fick alltid några raser som läxa varje vecka av pappa som liten! Innan lastbilen brumma igång stod vi framför affischen me alla hundraser å valde ut några ja skulle lära mig te på freda när han kom hem nästa gång!

Ha en solig kväll!

Köpte en ny liten bädd te Ruben i dag! Den i trä e så vinglig när han står på 2 ben i den!


Se å lär!

Go morron!

Va fint väder de e idag! Lyckorus att gå ut me lilla vovven!

Snart ska jag och vännen Sandra kila bort te utställningen för å titta på chihuahuaorna! Ska bli jätte kul att titta på dom små, alla fina färger å personligheter! Ska suga i mig varje litet steg dom tar så jag lär mig! Ska se om jag även kan hitta nåt fint utställningskoppel te Ruben eller något annat kul!

Kanske man ska ta å tvätta bilen idag, har ja tyvärr inte gjort sen i höstas...Behövs verkligen nu, rosten kommer..


Ha en bra dag så hörs vi senare!


Funktionär på utställningen!

Tjaa!

Nu e ja hemma hos min goa lilla vovve å sambo efter flera timmar på hundutställningen här i Lidköping! Pirrig i magen blev ja när dom sa att ja skulle sälja kataloger! Huvudräkning  e inte min kopp te om ja säger så! Men hör och häpna, de gick riktigt bra! För sanningen är den att även om jag är rädd för å räkna så slår de allt ändå, att trevligt hälsa alla välkomna, svara på frågor å se alla fina hundar från första stegen in i arenan e kul!! Träffa nya människor och välkomna till ett samtal e alltid lika trevligt!

Imön ska ja dit igen, men inte som funktionär utan som åskådare! Tänkte ta mig en titt på chihuahuaorna så ja vet hur man ska göra i framtida utställning! E ju en helt ny värld att upptäcka!

Nu ska vi till Filsbäck för å slå några golfbollar! Ska försöka att inte förlöjla me hela...Men vem vet, kanske e kul!!

MÅL: Inför nästa vecka har ja som mål att beställa tapeter! Hade tänkt att börja tapetsera men kom just på att ja jobbar 3nätter på rad... Hmm tusan också! Ska lägga ut bilder imön hoppas ja så ska ni får följa hallen!

Brännboll å laga kvälls mat te min underbara sambi ikväll då!!!

Kram på er gott folk!


Nu vakna han!

Gomorron!

Här sitter ja i soffan å tittar på TV, väntat på att min lilla Ruben ska vakna!

Ja viste att han va vaken när ja hör hans öron flacksa högt när han skakar sitt huvud! Han sträcker på sin lilla kropp och tittar med sina stora ögon på mig! Ruben e mitt lyckorus! VA DU E FIN UNDERBARA LILLA VOVVE♥
Nu sover han i mitt knä, lilla goa vovve! Morontrött liten rackare!

 

Måste bara säga att igår skedde det! Att ÄNTLIGEN börja vi spackla å slipa i våran hall! Kanske e vi klara te juni! Säger kanske för att vi har en tendens te att sega... Men jäklar va ja ska köra me min sambo! Idag ska ja köpa en till spackelspade, en liten som vi kommer åt överallt! Ska även ta me den tapet som ja tycker vi ska ha i hallen, känna på den en gång till å se om den känns lika bra som sist! Så på månda beställer ja tapeter å sen drar vi igång! Har även hittat hallmöbler som ja vill ha! Kommer bli så himla fint!

Ha en bra dag så får vi hoppas vi höres senare!Ruben & Rebecka


Köttbullar!

Hej på er! De va ett tag sen.. Har inte tatt mig tid å sätta mig vid bloggen, inte haft nåt vettigt å säga!

Igår va de valpkurs igen, jätte kul för nu har vi börjat lära känna varandra bättre nu så känns inte lika mycke "prata inför klassen me finne på näsan" längre, mycket skönt tycker jag! Nu har vi bara kul me våra vovvar!
Vi övade på kontakt och inkallning! De vinnande konceptet för mig å Ruben är köttbullar! Han tycker de e så jäkla gott så han tittar mer n gärna mig i ögonen och springer fort fram te mig! Va lite nervös på just inkallningen, förra veckan gick de sådär... Han springer fort fram men sen tar de stopp, när ja räker fram handen för att ta han så smiter han undan... De fick vi jusom läxa te igår, att ja ska tvinga han vara nära mig. Dra in han me kopplet så att ja kan klappa han utan att han vill iväg. Övat mycke så igår gick de på första försöket på inkallningen! STOLT! Vill ju visa att man har övat å att man blir bättre!'

Ja berättade för kursledaren igår om mitt och Rubens problem... Han tycker inte jag är ett dugg kul, har svårt att få igång lek  tex på kursen. Men det värsta är att när jag kommer inanför dörren, han tittar knappt på mig, bryr sig inte ett dugg... Om jag ska va ärlig så gör de ont i hjärtat... För en glad vovve när man kommer hem är ju något som slår allt me hästlängder! Är ju en av andledningarna till att jag skaffade hund, den blir alltid ärligt glad av å se en! Därför blir ja ledsen när min egna ögonsten inte blir glad av att se mig... För han e så glad i allt och alla andra, en främmling som kommer inanför dörren får kärlek och pussar men inte jag... Jag som trodde att chihuahuan var ägarmedveten till tänderna å verkligen älskade SIN människa.

Mina vänner å familj uppmuntar med å säga, klart att han tycker om dig!
Men de e lite svårt att tro när han blir så mycke gladare i alla andra...

Kursledaren fick även syn påRubens nakna mage och hals igår... När ja berätta om vårat kontakt problem så sa hon att kanske kans kliande e vårat problem. För Ruben kliar sig nämligen... Hon sa att han kanske förknippar mig men kliandet och när de kommer någon annan eller något nytt å spännande så glömmer han av de för stunden. Bara att hoppas att de e kliandet och att vi blir av me det. För i morses fick jag äntligen tag på en vetrinär som lyssnade och tyckte vi skulle komma in, så på månda ska vi te vetrinären.

Många ord blev det, hoppas ni orkade läsa igeneom och att ni kanske har liknade erfarenheter att dela med er av. Eller tips! Jag vet att han Ruben tycker om mig, ja e hans gosekudde och trygghet!


Mamma Mormor och jag på kinnekulle♥

Här ser Ruben grå å fin ut, ibland beige..

 Soffgos! Försöker lära mig att ha färg på läpparna, rött äre här! OVANT e ju van att ha mina fjortisläppar!

Finaste lilla Ruben♥

H
a en bra dag!


RSS 2.0