Kroppssåpråk

Hej på er!

Satt å läste i min brukshunds tidning igår, kul läsning. Temat var, lär dig läsa din hund. 
Jag tycker att det är svårt att läsa av Ruben, tror jag tänker för mycket "människa". Men det är himla kul att bara sitta å titta på han, se hur han better sig och vad han gör för små gester med sin lilla kropp!

När vi är bland barn läser jag in allt som han gör, vill verkligen veta vad han tänker. Vill förstå han! Varför han beter sig som han gör när barn är i närheten.

Igår va ja barnvakt en stund åt min sambos syskonbarn, två vildingar på 2 och 4år. Deras mamma är väl medveten om Rubens bettende och förbereder dom alltid väl innan mötet me Ruben. Men fast att dom vet att dom bara ska strunta i Ruben så hoppar dom av lycka när dom ser han, dom hoppar nästan på han. Dom kastar ben på han, gapar å skriker, hoppar och stuttsar. Ja förstår Ruben, hade ja vart lika liten som han hade ja blivigt fundersam och försökt försvara mig. Kan förstå att hundar uppfattar barn som lite läskiga, dom gör precis som dom vill. Charmigt, men för en liten hund kan de vara svårt.
Efter helgen hos min syster och igårkväll så har jag märkt att Ruben har mycket svårare för de mindre barnen än de större. Ruben jagar dom små å naffsar efter deras små fötter. Får verkligen hålla ögonen på han... Provade vattenflaskan igår, hjälpte lite. Behöver bara visa den så vet han vad som gäller.
Tror Ruben är nyfiken på barnen, fast att han naffsar efter dom så vill han inte gå ifrån dom.
Glömde ju säga att Ruben va jätte duktig igår när barnen kom, då skällde han inte alls. Bara vifftade glatt på svansen å lätt sig klappas av dom. Barnen kunde även sitta lugnt och öva på sitt och ligg med han. Blir så glad nrä de går bra. När barnen kan klappa han! Ska tänka mer på dom stunderna ist för dom när han springer å skäller efter dom..


De här med kroppssråk, har ni tänkt på hur mycket hunden läser av er med hjälp av det. Det stod så bra i tidningen. Att när valpen är liten så springer den som ett plåster efter dig, har inte lärt sig att förstå dig än. Sen när valpen blir stor så sköter den sig själv mer och vet vad som gäller. Den läser av sin husse/mattes kropps språk.

Du som tror att din hund har stenkoll på olika kommandon, gör ett litet test!
Om din hund kan "sitt" kan du prova att vända dig om elle rgömma dig, säg sen orden sitt och se vad hunden gör. Förstår den ordet eller ser den helt ovetande ut?
Det stor i tidningen att de flesta hundar ser förvånade ut. att de hörbara ordet inte räcker, de behöver se vad di säger också. alla små onödiga gester som du gör vid kommandot blir en naturlig del av inlärningen.

Ruben och jag är ett bra exempel på just ordet sitt. Fick öva jätte mycket på det när vi gick på kurser, han förstod inte ordet sitt alls. Övade hela dagarna. Sitt, duktig sitt, bra sitt. Tjatigt men e bra!
Men för att komma till saken. Har märkt att jag gör något särskillt med fingrarna när jag säger ordet sitt, gör jag inte så så sätter han sig inte! Gulligt men sant! Så de är något ja lär barnen som försöker få Ruben att sitta när dom ber! Att de funkar inte att RUBEN SITT SITT SITT SITT eller trycka lite på rumpan. Dom måste ta upp fingrarna, då sitter han!

Hur bra känner din hund dig och dina gester?!
Jag har några bra exempel på mig och Ruben!

1) När jag går på toaletten så kommer Ruben springandes direkt. även om han stensover så hör han det!
    Saken är den att så fort jag ska gå utanför dörren så går ja å pinkar! Ruben vet det och vill inte bli lämnad kvar hemma så gör sig redo! Gulligt!

2) Ruben flyttar sig alltid några meter bort från mig när jag närmar mig hatthyllan. Han vet att jag alltid tappar en keeps eller mössa på han eller på golvet. Jag tappar saker jämt och Ruben gillar det inte så bättre att flytta på sig.

3) Behöver bara tänka parkering så börjar han å prata i bilen. Ja gör väl antagligen nåt särskittd då efter som det kan börja långt i förväg.

Kommer inte på något mer just nu men vist är det kul! Tänk på hur din hund läser av dig!


Saknar mitt hår, blev inte riktigt nöjd nu efter sista klippningen... Känns inte som samma frisyr alls. Klippte av för för mycket.. Men oo va skönt de e å platta de nu! Tar inte emot någonstans!!

KRAM KRAM

Goodnight

Skrev fel.. Låten om min bror heter goodnight. Lyssna på den.

Nu har vi bakat Goa lussekatter! Mysigt,nu kan vintern komma!


Irreterad...

Ja må vara lite lätt irreterad just på denna front men de har sig själva att skylla!

De ja spy galla på den här morgonen är, REKRYTERARE! Ska de vara så svårt för dom att visa lite förståelse innan dom höjer rösten och läxar upp? Grejer med att vara timanställd är just den att man kan bestämma själv om och när man vill jobba.

Idag har ja saker inplanerade, jag ska baka lussekatter och jag ska vara barnvakt på efm.
Jag låg tillgänglig idag, det viste jag. Tänkte att ja tar inte bort den än ifall de skulle va så att dom vill att ja ska jobba. Egentligen skulle ja ha tagit bort den igår kväll men jag somnade ist... Så jag tog bort min tillgänglghet för en kvart sen.... Tror ni inte den jäkla Lidköping rektyteringen ringer då!
Jag svarade men viste att de skulle bli tjaffs.... Ringer dom så betyder de jobb samma dag. Rekryteringen frågade om jag ville jobba nu idag, skulle börja på me en gång. Jag sa lite försiktigt att nej jag har tagit bort min tillgänglighet.. Tror ni inte skatan svarar, jo ja fick se de nu när ja ringde, när ja tittade för någon minut sen så var du tillgänglig... Hon sa me hård ton att hon kände sig snopen, att hon hade vetat att ja skulle ringt dom å sagt det...

BLIR TOKIG, kan dom inte göra någonting själva, varför måste man göra allt dubbelt så bökigt... Ska inte behöva ringa också, hur skulle ja veta att ja skulle bli inringd några minuter senare???

Sånt här får mig att vilja skita i allt va jobb i vården heter här i Lidköping... Så här va de sist för ett år sen me, fick mig att göra ett långt avbrott ifrån dom.. Å du nr man vart inne en månad så börjar de igen, så trött på dom... Att vara timanställd suger...! Kan inte vara tillgänglig dyngnet runt jämt...

Har ju glömt att berätta att område chefen här i Lidköping ringde mig mitt  i allt  barnskrik hos syster i fredags. Hon började bra, att dom på hemtjänsten trivdes bra med mig och bara gott hade att säga. Sen så kom hårda chef fösten på å hon började gnälla på att jag inte låg tillgänglig efter 26december..... ORKA!
Jag har inte lagt mig tillgänglig för att jag inte viste hur ja skulle göra med den där starta eget kursen.
Chefen sa att hon ville se att jag minst la mig tilllgänglig 12v in i framtiden. Blev så irreterad.... Så i ren vres la ja mig tillgänglig från 1januari till sista feb.......... Dom ska inte bestämma över mig men dom e så jäla dumma i huvudet så ja blir inte klok på dom......... Så nu har ja vart en duktig tjej å ligger tillgänglig, tack för att ni förstör min dag och min framtid!!!!!

Sånt här behöver ja bara skriva av mig, säkert inte många av er som läser er igenom all text, ja läser knappt aldrig på bloggar, bara skummar igenom och tittar på bilderna.... BLÄ!!!!

Snälla Tomten!
Jag har varit snäll större delen av året och jag har ätit gröt varje gång det har serverats mig i år!
Så det jag önskar mig av dig i julklapp iår är ett jobb, ett fast jobb!
TACK snälla rara Tomten!
Kram från Rebecka!


Vilken tur för mig att ja har en liten vovve här hemma som gör mig glad!

Tidig kväll..

Ja tar god natt nu.. E inte trött alls men otroligt uttråkad! Ska upp tidigt å baka lussekatter me min granne så lika bra å somna fort!

Har ni lyssnat på låten än?

Go natt sov gott


TACK Annis<3

Igår lyssnade jag på Annis Branders nya skiva. Hon är en gammal bekant till mig och min familj. Samma ålder som min bror, umgicks en del som unga. Anna är även dotter till min gamla dagmamma! Anna skriver country musik och slog igenom i programmet Fame faktory om ni minns det!

Har alltid gillat Annas musik men igår när jag satt och lyssnade så märkte jag att tårarna inte kunde sluta rinna vid en av låtarna, den berörde mig och fick mig att tänka på min bror♥ Kunde inte sluta tänka på låten så va tvungen att skicka iväg ett mejl till Anna, skrev att för mig så handlar den om Robban. Tackade så mycke för låten för den hade inte kunnat komma bättre än så här efter bröllop å barndop. Tankarna e alltid lite extra hos han då♥

Fick ett svar en stund senare från Anna, hon hade skrivigt låten om Robban.
7år senare, så länge vi minns dig så finns du♥
Om hon bara viste hur mycke låten betyder, TACK Anna!

Hittar inte låten på youtube, skivan är ju ganska ny. Men det skulle betyda mycket för mig och ni ville ägna någon minut till att lyssna på låten. De är min bror värd♥

http://open.spotify.com/track/5QRhczyyg10EqrgoIs1UbC Tror ni kan klicka er fram på den länken eller så får ni söka på Annis Brander på spotify, skivan heter Glass people in the woods, låten heter Goodbye.




Så glad även om armarna värker!

Hej på er! Nu sitter vi i bilen påväg hem från kära syster! Sitter å ler,gårdagen blev helt perfekt!! För innan dopet var det nämligen bröllop!!! Haha ja trodde att allt va så gott som klart men o så fel ja hade! Åkte å dukade kvällen innan me syster, provsminkade å prata till långt efter spöktimmen. Sen upp tidigt för å va underhålla Elias när syster fixa håret sen sminka henne å passa alla barnen när dom dog några egna kort. Sen fick ja snällt vänta! Jag va så stressad, haha brudparet va nästan påväg att skita i de så nervösa dom var! Ungarna va piggeliner allihopa! Men så kom prästen å ja fick gå in me dopbarnet! Hörde hur de viskades pm bröllop i bänkarna!!! Ja satte mig längst fram och väntade! Bröllops melodin satte igång och ja börja stor tjuta. Där gick min syster me sin älskade axel! Va så fint! Flickorna charmade alla me sitt oblyga barnasinne å pojkarna läste sina ord så duktigt! Så kom vi till de bästa,tager du denna!!!! Min syster kunde inte hålla undan tårarna! Så ärligt och vackert! Länge leve kärleken!!!


Snart i Torsås!!

Hej! Så nu har vi suttit i bilen i några timmar å e snart framme! Har pratat om helgens hemlighet me barnen, hihi kul! Ska bli så mysigt å umgås me alla, sova mellan tjejerna i bäddsoffan! Moster har saknat dom!


Snart åker vi!

Moster gör sig redo! Imön åker vi ner till syster!!!!!! Så nu fixar ja de sista! Kram på er!!


Iphone 4s

Nu e min Iphone oskuld tagen! Trodde aldrig att ja skulle falla för grupptrycket men nu är de gjort och jag är glad! rebeckaemmylou heter ja på instragram!! Kul kul!! rebeckaemmylou heter ja även på Wordfeud, spela!

Hej på ett!!

Bild på Ruben precis som vanligt


Hej

Efter en fin dag i trollhättan me Sandra har ja äntligen blivit me iPhone!! Krångligt e de men försöker! Sov gott


En av...

En av alla bra dagar denna veckan har just börjat! Att få börja dagen med sin lilla familj tätt intill sig i sängen på morgonkvisten är hög mysfaktor!  Världens skönaste vädrer bjöds de på när vi tog morgonturen idag! Dagen har verkligen börjat bra och bättre blir den!

Vid 12 åker ja å Sandra till Trollhättan! Vet inte varför men de känns oväntat pirrigt och kul att åka dit idag, haha känns nästan som om de vore förstsa gången man åkte dit själv utan förädrar! Har sån köplust idag, är r'dd att ja kommer göra fler köp än ja borde! Men va tusan, kan allt unna mig lite fint!

Nu ska ja dra på vardags sminket och leta efter kläder... Myke kläder har man men aldrig något som passar, är inte de de störta problemet dagens kvinna har?

Hihi tänk att snart har ja  Axel vart tsm i 4 år! Och snart fyller Ruben 1år!


PUSS på er!

Nyfiken!

Jag har alltid varit lite av en drömmare! På gott och ont. Stora drömmar e ett måste för att orka dagens "problem". 

Idag har jag lutat mig tillbaka och sett min framtida karriär. Lärde mig inte så mycket på informationsmötet idag, men blev inspirerad och de räcker gott för mig! Min ide kommer att få växa sakta men säkert, men ni ska få se att ja lyckas! Kommen bli så himla kul att våga prova!

Om jag inte får jobbet som jag har sökt så ska ja skynda mig att anmäla mig till starta eget kursen som e nu i januari! Ska bara lösa en del praktiska saker först.

Vågar ni drömma, och framför allt tro på dom?! Gör det!

Nu har ja bokat en dag me hon från brukshundsklubben, känns så kul att hon tar sig tid och engagerar sig! Jag vill inte tro att alla små hundar är skälliga. Måste gå att få bort de! Jag hoppas att Ruben är inne i en trottsig jobbig fas i sitt tonårs liv nu. Att det är det jag märker. Sista 2 veckorna tycker jag att Ruben har börjat skälla mer på allt... Cycklister, barn, vuxna mm... Tar på tålamodet! Men bara att tänka så att vi har många år på oss att bli perfekta! Ja tror på oss!!

Nästan pinsamt att skriva de, men imön ska ja bli me Iphone om allt blir som planerat! Haha men sån e ja, tar alltid upp trenden när den e gammal å uttjatad! Lite svår flirtad kanske! Men nu längtar ja ihjäl mig! Ser alla fina bilder ja kan ta me foroprogrammen och alla andra kul appar man kan ha!!
Ja å sandrabergstrand.se ska till Trollhättan imön för en dags shopping! Ja har en heldel på min lista som ska inhandlas nu innan helgen!!!! Har ja sagt att ja längtar till helgen!!!!!!



Informations möte

Nu ska ja kila iväg te arbetsförmedling, ska gå på ett informationsmöte om att starta eget! Kan va kul, alltid en bra erfarenhet tror ja! Ska evt gå kursen, bara den inte är för lång. Har hört att den kan va 7veckor elle nåt. Å de funkar ju inte när man jobbar samtidigt!!!

Längtat efter denna veckan länge nu!!! Mycke kul som sker just denna vecka!!!

Känner mig trött å grinig..

Gnällfian i mig e så trött just nu. Jobbig dag på jobbet ocj jag ser ingen bra ledighet framför mig.. Jag skulle vilja bjuda hem några fina tjejor på en kalaskväll men ser ingen ledig helg... Finns inga förren nästa år.. Man gnäller när man inget jobb har å man gnäller när man har för mycket.. NÄR ska ja bli nöjd?

Får se när ju hinner me julkänsla å julklappar,

Nu ska ja ta min vovve å se på tv!




En lång å härlg utomlandsresa hade inte suttit helt fel om man säger så!!

KRAM ha en fin ledig helg!

Doulans månad!

Idag fick ja höra att november att den är doulans månad! Perfekt!

Dom pratar om mitt nya liv på p4/p3 nu!

Finns ca 400 i Sverige men endast  100 e aktiva.  Snart JAAAAAG!!!

Sova solo inatt (nästan)

Inatt blir de te å somna ensam i sängen, utan sambo men med vovve! Plus minus noll!

Idag hämtade ja upp Sandra efter jobbet! Varma mackor å tjejsnack e alltid välkommet! Ja vill också trixa me negellack å grejer som hon gör, låter ju så himla kul! Egentligen har ja ju aldrig testat helhjärtat, hade ju vart kul å ha färgglada å fina naglar me fina detaljer!

Ja får nog ta mig  kragen å köp mig en iphone snart, kul å ta massa fina kort!



Du å ja plutten, min skälliga lilla plutt♥

Finns inga ord...

Va dum å inte gjorde som Sandra sa... Tittade... Sitter å gråter samtidigt som jag skakar av ilska.... Hur funderar världen egentligen... Sånt här får inte ske

Det är en övervakningskamera som fångat en liten 2årig flicka på film i Kina. Hon kommer att bli överkörd, inte en utan två gånger. Ingen kommer att stanna. Det kommer att passera både mopedister och cyklister, de ser henne men åker förbi. Gående kommer att passera förbi henne där hon ligger på marken. Hon lever fortfarande, hon rör sig, hon blöder. Folk kommer att titta på henne men välja att gå vidare. INGEN hjälper den lilla flickan. En man kommer att dra henne åt sidan då hon är nära på att bli påkörd en TREDJE gång, men även han kommer sedan att lämna henne där. Den lilla flickan finns inte längre. Hon var två år, och INGEN KOM FÖR ATT HJÄLPA.
(Lånade denna text från dig Sandra, beskrev så bra)

Sandra skriver på sin blogg att Det finns en lag i Kina som säger att den som tillkallar hjälp blir betalskyldig för eventuella sjukhuskostnader för personen. De anser att man enbart skulle tillkalla hjälp om man var skyldig till det som hänt. Säg att en man blir påkörd, du är snäll och hjälper honom till sjukhus, du får betala för hans sjukhuskostnader.

SJUKT.
Ska man tjäna på att inte hjälpa en människa i nöd. Var tog alla hjältar vägen... Ska man behöva vara så rädd om sina pengar att man inte räddar ett liv. Ååå blir så arg... Människor är hemska!


Jag vet att ja tillhör dom som håller hårt i mina pengar men... För faan, pengar tillverkas varje det gör inte ett liv. Jo det gör de men nu förstår hur ja menar, DITT, HENNES, HANS finns det bara ett av..
Tänk att den lilla flickan finns inte längre, hon blev påkörd 3 gånger. Ingen hjälper henne, dom går fram och tittar, dom går förbi men ingen hjälper henne. Ingen lyfter upp henne i sin famn och säger att allt blir bra, stackars underbara lilla flicka dör ensam i sin smärta på vägen... 
Så länge vi minns dig så finns du, älskade lilla barn...
 

Om ni väljer att titta på klippet, stålsätt er innan för de behövs.
Jag säger inte att ni bör titta, de e hemskt. Men ju fler som blir upplysta om vad för hemska saker som vi låter ske här i världen, ju mer hoppas ja vi kämpar tsm emot det. Man ska inte tro att världen e perfekt för det är den inte, långt ifrån...


http://youtu.be/UqVYUzHc5L8


Mmm de luktar gott!

Nu jäklar bakas de goa kakan!! En bra dag me enbart vikarier, ja e glad å då gladare blir ja när ja snart ska smaka min kaka! Stolt bjuda min kära sambo!

Ha en fin kväll!!!


Ingen kaka än..

Typiskt... Hade inte alla ingridienser te kakan hemma.. Ja som trodde ja köpte allt igår.. Å inte går ja te affären nu heller, e ju mitt i Rubens promenad tid! De e de dumma me å ha en liten hund, att ja inte vågar sätta hen utanför ICA. Antingen får han va hemma eller sitta i bilden. Men nu väntar ja re sambo kommer hem ist. Kaka te kvällen e minst lika bra! 

River tapeter ist! Ta en liten promenad me Ruben för sen vid 1 blir de en lång me Linda, Emma å vovven Alfons! Trallallaa ja e verkligen urdålig på att va ledig å ta vara på dagen. Blir oftast att ja inte gör någonting vettigt.. Men så kan de va!

Ja längtar så jäkla mycke till januari å kursstart! Ska bli så himla kul, dels lära sig en massa nytt å sen att de känns som om livet vänder sig för ett nytt kappitel!

Ni som vet hur de e att förlira någon vet hur viktiga drömmarna är.
Inatt drömmde jag att de va dop nere hos syster. Vi stod i hennes kök och pratatde om Robban, hur mycke vi önskade att han va med oss. Då plötsligt spisen började ryka, fast att den va avstängd. Vi tänke genast att de va Robban. I samma stund drog någon i mitt byxben, Robban? Sen så kände jag en hård bamsekram som bara han kunde ge. Jag lyftes också upp i luften. Syster och jag bara gapa, Robban va här!
En sån dröm ger en så otroligt mycket, hoppet om att han kanske finns här! Hellre en sån dröm, om att han e borta men visar sig ändå än att han lever och när jag vaknar så minns jag att han inte längre finns...

Min bror och jag, vi har kramats av samma mamma♥

Ledig!

Skönt me lite ledighet idag! Hade tänkt att ta sovmorgon men så e man piggilin redan kvart i 8... Aja, får bli en lång å härlig dag ist då! Idag ska ja baka fantomenkaka, har inte gjort de förut så hoppas de blir gott! Sucktar efter min tacopaj som ja å sambo lagade igår kväll, smaskens!!! Behöver verkligen lite god mat. Ja har mått illa i typ 2 veckor när jag har ätit.. Måste bero på att ja lagar billig mat som ja inte alls e sugen på... Blä!


Hoppas min fantomenkaka blir lika fin som dessa!

Kramkram!


Bästisen

Nu e ja trött vill ja lova! Ruben har vart på dagis å lekt me sin bästaste bästa vän! Hon som är ägare å jobbar på dagiset hade tagit en bild på killarna när dom låg å sov! 2små kringlor♥


Lånat bilden från Cinas hemsida! Här har ni lille godingen, perfekt att han alltid e där nu när a å Ruben leker så bra ihop! Ruben e jobbiga lillebror!

Nu ska ja traska hem te Sansra en snabbis, e dimmigt som attan så hoppas ja hittar dit!

KRAM


DIMMAN<3



SOM JA HÖLL MINA TUMMAR PÅ DIMITRI! Riktigt kul att han vann True Talent, verkar vara en sån fin människa å hans pipa går inte av för hackor! Fina ögon, pollisar å keeps! Killen har ju allt!

Dimitri sa, att i en liten grupp så ser man oftast de negativa. Nja va nog inte riktigt dom orden, men bra sagt! Ja hejjar på zigenarna, dom håller kvar i sina traditioner och är stolta! De e dom å indianerna. När jag gick i 6an va ja tsm me en zigenare, hette Dimitri i efternamn. Ett ökänt namn i mina bonna trakter.. Jag va stolt som en tupp, fått en sån brunögd och mysiskt person runt mitt lillfinger! Men man fick ju höra en del fula ord, men va gör man inte när man e kär! SÅ KÖR HÅRT NU DIMMAN, VISA SVENSKA FOLKET ATT ZIGENARNA KAN MER ÄN ATT "stjäla å gömma saker under  kjolarna"!!!! Dimitri e grym!

Så nu säger ja go natt, Fars dag kunde inte sluta bättre än att en Pappa vann en miljon kronor!

FARS DAG!

GRATTIS PÅ FARSDAG!
Jobba te 13 å sen hem te Pappi å fira han me lite go mat å trisslotter!

Fina Sandra va på loppisen igår som ja än en gång inte hade tid att gå på, där hittade hon en fin väska te Ruben! Bara andvänd en gång, fast då av en katt! Kostade 50kr! Hoppas dene något större en buren vi har nu! Ruben har växt ut den men vägrar släppa taget, han gillar dne så! Men nu får vi se!!

HA EN BRA DAG!  Sov några timmar till, hade ja gärna gjort! Bara tanken att ja ska upp tidigt imön me gör lite ont... Morgonpigga jag som verkligen älskar att gå upp tidigt finns nog inte kvar längre.. E rätt skönt å sova!


BAMSE KRAM TILL HUSSE (far)!


Inget bättre för mig

Hallå hallå!

Idag ska ja trasla iväg till arbetsförmedlingen å lägga upp en handlingsplan me min handledare. Känns egentligen rätt meningslöst efter som jag inte e arbetslös. Va väl de en dag elle nåt sen har de ju rullat på! Men jag har ju ändå inget bättre för mig, kan lika gärna gå dit å tjöta lite! Man kommer alltid hem me något nytt i huvudet som kan va bra å ha! Ska prata lite starta eget me han tänkte ja! E ju något som jag behöver lära mig nu!
Enskild filrma eller bara hobbuverksamhet?

Har börjat mejla me en doula nu, himla spännande å höra hur hon har de me sitt doulande! Behöver ja säga att ja längtar te januari!

Idag e ja ensam ända te natten, sambo har firmafest efter jobbet så ja e snäll å hämtar han i natt. Så måste ju ragga lite trevligt sällskap, hoppas Sandra har lite tid över te mig!

Igår va ja hemma hos vännen Linda, dom har de så himla mysigt hemma i sin lägenhet! Varje gång ja vart där så vill ja bara ta tag i mitt egna hem, känns så tomt å tråkigt här hemma.. Men ja hittar aldrig någon månad som vi har råd att köpa inredning... För så fort man ska köpa en byrå eller lampa så kostar ju de runt en tusing.. För mig som e timanställd e de mycke pengar. Å ja e en sån som vill dela på allt, ja vill inte att sambo ska betala bara för att han tjänar mycke mer än mig. JA KAN SJÄLV! De e viktigt för mig! Så antingen e man tråkig å sparar på hög å väntar på dåliga tider eller så köper man så man har de fint runt omkring sig å hoppas allt e frid å fröjd!


Något som jag önskar mig i julkapp är ett par snygga ögonbryn! När jag gick i 6an nopprade ja bort å rakade bort typ hälften av dom, kortade av dom. Nu när ja låter dom växa fritt så blir resultatet ändå glest längst fram, närmast näsan. Ögonbryn gör så himla mycke! Ja tycker själv att mina ögonbryn inte är mörka, så kanske skulle man våga å färga dom en gång.

Billion Dollar Brows, Brow Boost
Denna ska tydligen göra brynen fylligare! Kanske man skulle önska sig en sån av tomten!

KRAM!

Så här ska de se ut!


Alfabet e som roligast när man spelar ögo mot öga med en vän! Idag åkte ja på stryk av Linda.

Haha ska försöka spela in när Ruben "pratar" med mig, namnamnam säger han! Haha inte långt från mamma va;)

En trött liten vavva

Rubriken talat för sig själv! Idag har jag jobbat dag så då betyder de dagis för Rubens del, va ett tag sen nu så han hoppade i famnen på personalen i morses! E så himla kul att lämna han där, dom tycker om han lika mycke som han dom! Ja blir alltid kvar en haltimma på dagiset, kul å bara prata me dom! Att få höra smicker om sin hund e ju inget man åker ifrån i första taget! Kul att höra att ens hund e så bra!






Här i filten mår du gott lilla Rubenplutt♥

Nu tänkte ja övergå till något helt annat, va ju de här me douandet!
Tänkte berätta för er att ja e anmäld till en av deras kurser som går nu i januari/mars i Alingsås. Kursen är 2 helger lång och man lär sig alltså att bli en doua! När kursen är slut får man göra ett prov och man ska ha deltagit och stöttat under 3 förlossningar och gjort en skriftlig redogörelse för dom.  Efter det blir man godkänd och kan då blir man en certifierad ODIS-doula. Så jäkla kul å spännande!

KRAM


Svar..

Svar till kommentar

T
änkte berätta för er att en doula inte alls behöver ha genomgott en egen förlossning! Vet inte varför alla verkar tro det.. Måste man ha glasögon för att få arbeta som optiker?! Man utbildar sig och sen skaffar man sig erfarenhet!

De finns så många föräldrar där ute som verkar tror att dom har ensamrätt på allt som har med barn att göra, precis som en annan vore dum i huvudet för att man själv inte upplevt de! Ja kan förstå att de händer något särskillt, att livet får en mening när man får sitt barn.. Men bara för att man inte har ett barn i famnen behöver inte det betyda att man inte förstår eller känner empati. Du vet inte hur många missfall jag har gemomgått.

Sen måste ja förklara en sak, ja e en sån person som skriver å säger en sak utan att egentligen tänka. Å egentligen tycker inte jag att ja ska behöva förklara mig, men just denna gång så kännde ja mig lite trampad på tårna! För den som känner mig vet att barn är absolut det bästa jag jag! Så långt ifrån tråkigt de bara går! Ända sen jag gick hos dagmamman har bytt blöja vart något av de roligaste ja vet! Denna lilla goa unge som ligger där, hur söt den e när den ligger där å jollror eller skriker envist! Att få vara med om min systers "barn nr2"s allra första egna steg är något av de största i mitt liv! Jag tycker inte att barn är tråkiga!
Så när jag slänger ut mig här i bloggen att jag tycker barn är tråkiga, hur tänker ni då? Kanske ska ni läsa mellan radera, där det faktiskt står att jag tycker barn e bäst men att att jobba på dagis suger. Barnen är underara å man skulle ju kunna skratta en månad åt allt kul dom säger å gör. Men trotts barnen så är jobbet tråkigt!

Tråkigt missförstånd!

Jag är en av dom få som faktiskt ALLTID har älskar allt som har med barn att göra! Trotts snoriga näsor å röda pignent! Jag väntar snällt på min tur, jag vill skaffa barn med gott samvete! Att jag har varit tsm med pappan så länge att jag ärligt kan säga att jag vill och kan leva ett långt och lyckligt liv med han!
Min syster har 5barn med samma pappa, blev gravid som ung med pappan när dom bara vart tsm ett år. Jätte fint, deras liv är min dröm! Men jag väljer att inte skaffa barn efter bara en kort tid tsm, jah vill ha fast jobb å kärlek innan jag tar de stora beslutet.

Sökt jobb och gå brevid

Mm idag e man effektiv! Både sökt jobb och laga mat till till lådan imön! Ikväll å imön ska ja gå brevid här på hemtjänsten i Lidköping. Får se hur de går, alltid kul å gå brevid!

Va dum ja va som sa mig på soffan me Ruben.. Trötter vill inte jobba.. Jobba på!

Kram kram

Dåliga bilder men...

Men måste ju dela me mig! Ruben e så himla sött när han gömmer sitt ben! Han tittar på mig och piper, precis som om han säger HALLÅÅÅÅ HJÄLP MIG VA SKA JA GÖMMA BENET? FOOORT!! Å sen smiter han iväg lika snabbt å gömmer de på ett super ställe!









Några sekunder av mitt å Rubens liv!


ANMÄLD!

WOHO nu e de klart! Ja fick plats på utbildningen i januari, så jäkla kul! Tror ja kommer va bland dom yngsta å säkert den enda utan barn. Men men, ja kan va lika ämnad som dom förde! 


Där har ni en del av de man går igenom på kursen

Pratade me syster förut, Elias växer så de knakar! 8100g är han uppe i nu! En tung liten klump ja ska bära i kyrkan om 3 veckor! Ska bli så kul å åka ner te syster, de händer en hel del den helgen om ja säger så! Ja har ju turen å ha en syster som har 5 barn, så man får ju höra å lära sig en hel del av henne! Ja suger i varenda ord hon säger! Haha tänk att vissa tycker de e intressant å e nyfiken på nagelack å bilar en annan är mer intresserad av mjölkstockning och barnutveckling!

Nu ska ja busa lite me min lilla vovve som har såååå mycke energi ikväll!

Hennes kursare!

Vi e ju hennes "kursare" som hon så fint uttryckte sig! Nu har ja ringt å pratat me hon som haft oss i både valp å unghundskurs, hon ville självklart hjälpa oss!! Hon ska bara bli frisk från sin förkylning så ska vi boka in en dag som vi träffas å tar en promenad bland barn och andra hinder. Ska bli riktigt kul å träffa henne, ja tycker att hon e jätte duktg och Ruben tycker om henne!

Så nu du Ruben, du kommer unte undan barnen! Finns de någon mer liten vovve där ute som har svårt för barn tro? Många säger ju att små hundar inte gillar barn, tråkig fördom tycker jag. Så tänkte inte alls på de när ja valde på hundras. Men nu står ja här me en liten som inte trivs bland barn. Så kan de gå, bar aå jobba på!




Ja har inte visat er Ruben i sin nya tröja va?! E min lilla mormor som har stickat den, gulligt va! Den sitter jätte bra, men nästa hon gör får nog bli lite längre för den e lite kort. Men värmer gott för de!



Doula kurs!

Så himla roligt, jag har anmält mig till doulautbildningen i Alingsås nu i januari! KULKULKULKUL!

Jag har länge letat utbildningar som innehåller barn, förlossning och pedagogiska övningar där jag får stötta föräldrar. Men inte hittat nåt som passat mig. Men så av en slump va ja inne på Stinalees blogg här om dagen där hon berättade om sin utbildning som hon just påbörjat, trodde inte de va sant! Va ju min utbildning, precis de som jag letat efter! Så jag tackar Stina för att hon delar me sig! Varatjejer kan!

Nu tar mitt liv en ny vändning! Även om det bara är en kort kurs så tror jag att den kommer att betyda så himla mycket för mig, ser verkligen en framtid! Jag kommer behöva frivilliga längre fram som om ni blir ni gravida å behöver hjälp, stöttning och tror på mig så vet ni var jag finns!

Doulans främsta tillgångar och hjälp i hennes roll är hennes lugn, erfarenhet, hennes händer och röst samt den lyhördhet och ständiga närvaro hon har. Doulan försöker skapa en lugn och varm atmosfär som gör de blivande föräldrarna trygga i förlossningssituationen. Doulan finns för föräldrarna - hela tiden.


Ibland vågar även jag sattsa!


LAS dagar...

Va dum ja va som sabbade min annars helt perfekta dag.. Genom att ringa å kolla hur många LAS dagar ja har. Sist ja var förra december, då hade ja någonting på 300. Ja vet att ja inte har jobbat så mycke iår, mycke nätter och lite dagar nu när ja har vart hemma me Ruben som vart valp. Men ändå, asså de finns verkligen ingen framtid i vården. Kan lika gärna sluta va allärt å hjälpa till. Känns exta gött att ja inte svarade i telefonen i morsers när dom ringde! Ja viste att ja inte låg tillgänglig så blev så irreterad när dom ringde ändå! De e stressigt nog att vara timanställd, att inte vet om man man går runt nästa månad. När ja e ledig  ÄR ja ledig! Måste få vara avstängd ibland! Jag är inte lat, tar bara hand om mig själv!

Ni kanske e nyfikna p hur många LAS dagar ja hade, 484... Släng er i väggen! De värsta e la att efter 5 år så för man börja om på nytt elle va de e.. LAS dagar e alltså alla dagar som man har jobbat, måste ha 720 dagar tror ja de e för att bli in lasad, bli fast i kommunen. Ja vill inte bli fast egentligen, vill få ut mer av livet än ett äldreboende... Vill inte stanna min utveckling! Å ännu värre e de att dom LAS dagarna e i Vara, 3.g mil bort. Ja bor i Lidköping, helknas! Men fick precis ett samal av en vän som tippsat sin chef om mig! Chefen ville genast få in mig på brevidgång! Känns kul, men får se hur de blir! Hon som har hand om timanställda verkar inte trro att man klarar flera ställen samtidigt, ska ju gå brevid på den andra hemtjänsten imön! Får se hur de blir ska ringa åsäga att dom vill ha mig där me!

Hmm nu har ja tänkt sådär för mycket igen... Ska berätta om kursen sen när ja om ja anmäller mig. Den kostar ju somsagt pengar, inte så mycke men ändå.. Frågan e om ja får andvändning av den eller om ja som alla lägen e  för ung å oerfaren... Men men får se, vill ju lära mig å de verkar sjukligt kul!!!!!

Kram


Piggelin!

Go morgon! Idag e ja ledig å tänker utnyttja dagen till fullo! Både ja å Ruben e piggelinisar idag, har redan vart uppe i 3 timmar! Tagit en härlig lång promenad å myst under filten, så nu väntar städning! Har satt på hög musik så nu jäklar, känns riktigt kul att ta på städrocken idag!

Har skrivigt några meningar på Emelies å Boss blogg om att Ruben hemskt järna vill vinna ett vitt fint halsband! Så nu håller vi tummarna! Hade ju vart perfekt nu till jul å va lite fin runt halsen!

Tralalaaaa va gla ja e ida!!



Ett myskort på Rubenplutt å Axelen min♥

Söndag

Haha nu drömmer ja tillåme om att ja berättar för folk vad ja ska gå för kurs!
Bara hoppas att när ja e färdig me den så blir de så bra som jag vill att de ska gå! Starta eget i litet format och ha kul under tiden då ja hjälper andra!

Idag börjar ja å jobba vir 2 tiden, ja gillar bäst att börja jobba tididigt. Jag tar inte vara på dagen när ja börjat mitt på den.. Sitter bara å väntar nu, blir stressigt ändå på nåt knasigt vis. Va ska ja äta när ja ja ta långpromenaden me Ruben städa... Bla bla bla.. Tråkigt!

Nu ska ja gotta ner mig i filten en stund me min lilla vovve som fryser!

Ha en bra dag!!

Blidde ingen loppis..

Då sitter man här i soffan å undrar va man ska hitta på innan jobbet idag.. Hade ju planerat att gå på sockerbrukets loppis. Men vännen Sandra att de va inget där idag eftersom de e allahelgona idag. Typiskt! Jag som e så grymt sugen på att fynda på loppis! Har inte vart sen i sommras elle nåt...

Blir väl att ta på städrocken å skura rent lägenheten.. Låter ju bra iaf! Men sanningen e att de blir lita halvdant gjort.. Ja vill inte städa om inte sambo gör de.. Svårt de här me mannligt å kvinnligt. Ja hade gärna lagat mat å städat, men då ska också mannen i hushållet snickra å laga bilar!






Hade så gärna velat ta fina bilder på min söta vovve! MEN han e ju aldrig still, blir alltig suddigt eller nån ful pose.. Ni skulle bara veta hur fin han e!!

KRAM å lycka till på utställningen i växjö idag!!

En glad Rebecka!

Med kinamat i magen å ett bra mejl i inbox e man rätt glad!

Kom precis från Sandra, ätit go mat me henne å Karin! Skvallra lite å sen traska vi hemmåt. Ska snart åka å jobba i Vara. Ska även hämta min bil som vart på "lagning". Va inte så farligt som vi trodde, får köra tills den rasar ist. Så blir inte så dyrt som jag hade tänkt, gött de!

För nu ska ja ju lägga pengarna på en utbildning ist, enligt mig en i världsklass som kommer få mig att sväva på moln! Jag trodde att ja me min vanliga otur skulle knasa till de här men så verkar inte fallet. Jag skickade en intresseanmälan å en timma senare fick jag svar att jag va välkommen! Berättar mer om vade e för någon typ av utbildning när ja själv vet lite mer! Jag är sjukt nyfiken å taggad iaf!!!!

KRAM KRAM

Nästan lite för bra!

Nästan så ja får nypa mig i armen, för de här e nästan lite för bra!
Känner att hela kroppen flyger hit å dit, ska ja sitta eller stå! Nu föll verkligen puzzelbiten på plats! Så underbar känsla att de man har letat efter faktiskt har ett ord, de finns en utbildning! Kan de vara så att min dröm faktiskt blir sann! Mitt liv, mitt kall finns på riktigt!

Lyckan bubblar runt i kroppen och jag vill bara sätta igång nununununu!!!










Fina höstbilder fårn igår! Ja la några små godisbitar där i lövhögen så fick lilla Ruben ha lite kul!
Söta underbara lilla vovve! Vist e hans små änglavingar på ryggen fina?!

ha en fin dag!!


En hård uppfostran ger ingen mjuk och vänlig hund

Har nog vart lite för hård mot Ruben...

Andas 1 2 3 Andas. Nu börjar vi om, ja ska inte bli arg på dig Ruben.

Kärlek





Ikväll har Ruben verkligen vart på gos humör, riktigt göttat ner sig mellan mig å sambo! Kind mot kind så nära de bara går! Min lilla going de! Ska ringa å höra av mig till en på klubben, planera in nån dag som vi kan träffas och träna lite vovve! Ska låna me mig sambos 2 syskonbarn som ska få agera försökskaniner, blir jätte bra tror ja! För min lilla vovve e ingen mördar hund. Råka bara få en matte som inte riktigt har koll på läget. Blir kul å träna på klubben igen, alldelles för långt till nästa kurs tycker ja!

Jag har bestämmt att jag å Ruben ska på hund läger till sommaren, hur kul skulle inte de va?!! Någon som har vart på de?!
Haha gullRuben hittade en ben hemma hos Sandra förut, gömmde de så bra! Supersött!
Fick klämma å känna på Sandras nya Iphone 4s förut, ja e såld! Nu vill ja me ha en Iphone! Tänk så mycke fina bilder ja kan ta på min söta vovve! Enkelt å lägga in på instragam! För bökit för mig å ta kort me skit kameran å sen lägga in i datan å seeen lägga in här...

Ha en fin kväll!


Nya tag!

Fick lite ny bra energi innan promenaden förut, tackar ja för! Så jag sträckte på mig och gick en lång å fin promenad me min hund! Han gick fint vid min sida och vi båda sände ut bra energi! Men efter 40 min tröttanade Ruben, man orkar inte vara på å duktig hela tiden tyvärr.. Så promenaden slutade inte lika bra som den börja men..

Skrev ett inlägg på Lidköping brukshundsklubb sida på fb om någon kunde hjälpa eller viste någon instruktör. Fick svar me en gång från hon som hållt i de båda kurserna vi gått. Ja berättade va ja ville ha hjälp med mm. Väntar på svar om hon vill träffas och he lite tips! Skönt! Sen svarade en till, fick ett bra svar och hon skulle ta fram nr te några som hon trodde kunde hjälpa oss! Känns bra och jag är glad!

Nu ska ja snart iväg på jobb intervjuv eller va man ska kalla de! Kul de hoppas de finns något kul för mig här i Lidköping!!

Nu e de gjort...

Nu har ja skickat ett argt mejl till Rubens uppfödare.

Taggad idag, jag och Ruben mot världen! Letar efter hund instuktörer eller liknande som ger privat lektioner. Behöver verkligen finna Rubens förtroende och respekt.

Jag behöver hjälp, svårt att träna när man inte vet hur. Någon som vet någon instruktör i min närhet?!

Tjötkärring

Så måste de va, att jag enligt Ruben e en tjötkärring! En som bara tjötar om att man ska vara tyst och gå fint... Ja e väl som en jobbig förälder å Ruben e min tonåring som slutat lyssna..

Eller kan de inte va så? Att de e därför Ruben inte blir glad när han ser mig, han har ingen respekt för mig. Alla andra e bara hans lekamrater som busar å gör livet kul för han, klart man blir glad då. Me dom har man inga måsten å inget tjöt.

Kan ja få några konkreta tips, hur vinner man hundens respekt? Nån gång måste man väl bara få vara me sin hund, gosa i soffan. Eller måste man va "på" hela tiden, lyd mig lyd mig jag e bäst å du e sämst?



Nu har de gått någon vecka sen kastrering! Allt läker fint å ser bra ut!

Kompisar igen!

Jobbigt att man delar me sig.. Känner mig dum mot Ruben..

Men iaf, nu e vi kompisar igen! Ligger å gosar under filten! Sambo va inte på ICA å lyxade till de me varmröktlax skagen å massa gott!! När sambo handla gick ja å Ruben en liten runda å sen väntade vi utanför affären. Bra miljöträning för oss. Ruben satt fint vid min sida å tittade upp mot mig! STOLT, skönt när de går bra! Ruben e lite nojjig när de e mörkt, kanske beror på att han känner att ja e lite mörkrädd eller så e han de själv. Men fast att de va mörkt så gick de bra me alla konstiga ljud å högljudda människor!

Imön ska ja prata jobb me en här i Lidköping, hoppas de finns nåt annat än äldreboende.... VILL UTVECKLAS!

Å vet ni, de e inte så hemskt att va på dagis som de kansk de låter! Rätt mýsigt att bli kallad för fröken! Få höra alla störtsköna kommentarer! Få hålla i en varm barnhand som ser upp till en! Busa, trösta å putta på gungor! Kul me alla namn som barnen har, en salig blanning!


KRAMKRAMKRAM!

Förlåt...

Efter en lååång dag på dagis me kaxiga barn e ja trött..

Å tyvärr går de ut över Ruben, blir så otroligt arg på han när han skäller som en tog på allt som rör sig... För de första blir han inte glad å se mig, inget hopp å stutts för mig inte.. Sen kommer min mamma å hennes karl å då jäklar ska de glädjetjutas.... Jag blir så jäka ledsen i ögat när Ruben inte visar sån kärlek mot mot mig.. När de gäller kärlek från mamma å från Ruben e så svartsjukast i världen ska väl tillläggas..
Blir ond cirkel, ja blir ledsen över att han inte reagerar glatt över mig... Irreterad när han inte lyssnar... Blir att ja rycker i koppel å pratar me hård röst... Inte någon man vill va me direkt så förstår han....

FÖRLÅT Ruben, ja e vist inte en så bra matte som ja trodde... Pinsamt å skriva sånt här trams här på bloggen men kan lika gärna vara ärlig..  Måste ju ända skriva/prata av sig nån stans så varför inte till er. Hoppas ju att någon känner igen sig.. Att de finns någon annan hund ägare som känner samma sak...

Ja får la helt enkelt slå på charmen å prata me pipigaste rösten i världen å spela över min lycka över att se han. Så kanske han blir glad å se mig nån dag.. Mitt mamma hjärta blöder...


Å gud va tråkigt inlägg...... Ja behöver något glatt!

Har de hänt något kul i eran dag?! Något mysigt me hunden eler vadsom!!!!! KRAM

Trötter

Mm nu e de ja som e trötter... Å inte blir de bättre när ja vet att ja ska jobba 2 helger till på raken.. 4 i rad e tråkigt, åter tillbaka till en timanställd utan liv.. Hinner inte träffa nån, inte ens ringa... E de bara ja som e gnällig! Mm så e de säkert.. Men de får man va ibland! Å hungrig e ja också!

Otur, ja fick en förfrågan om Ruben å ja ville vara me i Varas julparad, djuraffären ska ställa upp me hundar i tomteluvor! Men såklart krockar de me dopet.. Men ja e inte bitter, söaste lilla Elias ska ju få sitt namn å de blir verkligen en dag att minnas!

Jobbklubb e något som ja ska gå på nästa vecka om ja inte jobbar! Kära vännen/gamal klasskamraten håller i klubben! Stolt över han men samtidigt, VA E MITT BANANSKAL?!
Dagar som dessa vill ja starta eget, bestämma att Ruben får vist vara me på jobbet utan att störa!

Hepp nu ska ja slita mig, ser ju ut som kriget när man sovit borta å  jobbat långa dagar... Men Ruben e glad som får va många timmar på dagis! Han älskar de verkligen!

ha en bra kväll!!


RSS 2.0