Kan glatt berätta att..

Jag blir Elias Gudmor!
Ja ska lära dig allt ja kan älskade lilla unge♥

Jag är Gudmor åt Elias systrar Veronica och Elin, är så stolt att min syster ger mig denna fina titel!

Längtar efter dopdagen som bara är 1,5månad bort! Mycket som ska planeras! Måste åka ner te syster minst en gång innan dagen! På dopdagen har ja bestämmt att ja ska klä lilla familjen och duka fram frukost, ska försöka få en lugn start på dagen som kommer innehålla mycket pirr!
Trodde inte att jag skulle  stå inför fulla kyrkbänkar och läsa fadderorden en gång till men så bra blev det! Rikssvenska får de blir, eftersom dom där nere inte förstår min härliga dialekt! Lungt och fint ska ja ljuda varenda litet ord, utan fusklapp såklart! Pirrigt e de men de stolta tar över!

Kommer aldrig glömma när ja själv satt i kyrkbänkarna, skrattade åt en besvärad bror som höll sitt gudbarn!
Inte nog me att lilla bebis va tung att ha på armen så gav han även en liten tack gudfar i blöjan som luktade ljuvligt!
Me en klump i halsen börjar alltid dopen för mig och min syster nu, någon saknas..




Bockedalen

De e sista dagen i september idag, de hade ja helt glömt. Måste ta tag i de här året för snart e de slut.. Kastrering kök mm!

Idag har ja spenderat dagen hos pappa i lilla Håkantorp! Va ja trivs i mitt Håkantorp, vist e de en liten sket höla men de e min sket höla som ja har i hela mitt hjärta! Ja å pappa tog våra vovvar på en promenad te vårat älskade Bockedalen, de e där hästhagarna är! Hade helt glömt att pappa köpt en bit till i dalen å att de är den bästa delen, där är de stort å fint å helt öde vid en mysig å som tillåme blir en liten sjö! Pappa berättade att förr hade de legat 2 stugor där. I den ena hade bott en man som hade 4 rödhåriga döttrar. Han gick alltid barfota på den sommriga delen av året. En dag hade han gått in i Håkantorps affär me en maskros mellan varje tå! Håkantorp va nog en helmysigt förr tror ja!
Ska nog åka bort te Bockedalen å låta Ruben springa lös å ha kul nu innan snön kommer!




Hää ja tänker inte titta in i kameran! Tänker blunda å se ball ut!

Nu ska ja ta på myskläder å mysa till hela lägenheten för nu jäklar ska de helgmysas!


Redan fredag

Hur fort har inte den här veckan gått då? Att de redan e freda känns tokit men välkommet! Idag ska ja åka hem te min kära far, ta en promenad me vovvarna och bli bjuden på mat. Ikväll får vi se va som händer, skulle tippa på en lugn myskväll i soffan me mina godingar omringad av ett hav av tända ljus!

Helgen kommer nog springa ifrån mig, jobbar 17-08 både lörda å sönda.


Reflextider!

En kvinna ropar till mig, JAG SÅG DIG INTE! När jag gått över övergångstället å hon åkt förbi me bilen, fatta ingenting! Vart kom hon ifrån?! Ingen biil när ja gick över! Tänkte att de kanske va irroni, ja e ju typ den enda me reflex på mig å vovve här i lilla Lidköping!

GG Reflex HalsbandPetsters Slim T-shirt, LilaCC "Skelett" Kostym, Lyser i Mörker.ESC Frack med FlugaAria Buddy FlugaCC "Tomten" Kostym (S & L)Aria TomteluvaPetsters TomterockPetsters Christmas Angel Coat

E inte mycke för kläder te hund men de e ju lite sött! Fast Ruben e allt finast utan! Men finns ju några saker han ska ha i sin garderob.

Längtar efter jul å snö nu! De e nåt vist att va ute när de e vinter å kallt, den tystnaden slår allt! Längtar att få titta ut mot "väg lamporna" (tappa ordet) och se hur snön faller ner å lägger sig på marken!
Fast att ja längtar efter snön så kan ja ju säga att de inte va helt fel att gotta sig i solen idag! Efter en halvtimma i solen gick ja in å spegla mig å jäklar ja hade hade fått en fin bränna på halsen!!!!!!!!

KRAM

Änglavingar

Hur gulligt är inte de elle?! Så klart att Rubens 2ljusa streck på ryggen är hans änglavingar! De va hon på dagiset som sa de! För vet ni vad, Rubens bästis på dagis har likadana "vingar! på ryggen! Har inte tänkt på de förut, men faktiskt så ser dom lika dana ut! Kunde inte slita mig från digis idag, stannade nästan en timma, prata hund å tittade på våra hundar som lekte å busa som om inget annat fanns!

Mycke hundbebis snack e de här hos mig men så äre när man inget bättre har för sig! Finns ingen lika fin vänskap som den din hund ger dig så e de!

Gissa vem ja hitta på pizzerian idag? Min fina sambo! Fick titta på skorna för å va säker på att de va han innan ja slängde mig i famnen på han! Har inte vant mig vid snyggt klippt hår än! Skönt å ha hem han! Ruben sitter gott i knät på han nu! Skönt å ha hela flocken samlad igen!

Hej å hå!

I drömmarnas värld..

Go morron!

Snart åker ja å lämnar Ruben på dagis och de är dags för ännu en arbetsdag. De värsta va de är 2veckor kvar på schemat innan vi får reda på om alla får vara kvar eller om någon får gå. I natt drömmde ja att dom valde oss med ett jäkla poängsystem, ja fick såklart lägst. E la bara å ha is i magen å hoppas man har turen me sig ett tag till. Skulle kunna döda för ett fast jobb i nuläget.

Idag kommer min fina sambo hem, så de ska vi fira me skagenröra som ja fyndade på ica i går!
Sandra ska även va snäll å köpa me sig en ny ikea råtta te Ruben! Har tuggat av öron å svans så den i inte riktigt lika god längre tycker Ruben, inget gott å snutta på! Drömmde även att ja hade 5 hundar i natt, kunde inte gå ut me nån av dom tsm så kom försent te jobbet varje dag... Tar sin tid å rasta många en å en!

Ha en bra dag! KRAM

GLAD!

SÅ GLAD OCH STOLT ATT JA BÖRJA GRÅTA!!!

Morgonpromenad

Idag hade ja fint sällskap igen på min morgon promenad av min lilla Mamma! E lite för långt för att bara svänga förbi Mamma tycker ja även om de inte e så långt bort.. Så har vart jätte mysigt när hon haft ärenden i Lidköping så ja får lite sällskap!

Vet inte riktigt va ja ska ta vägen me den här dagen. Har en äpplekaka som ja å Linda gjorde igår som någon gärna får äta upp åt mig! Fika besök är välkommet men e la bara ja som är ledig idag..

Va gör ni en seg dag? När man inte har råd att springa å lockas i affärer och man tycker att man har sett på för mycke film...



Löning!

Hej på er!
Nu är ja hemma från en lunch på Hennrys me Mamma, gott men jäklar va mätt man blir. Så nu ska ja slappa en stund i soffan te Cesar me min lilla vovve! För snart ska ja ut å gå me Linda & Gais, Emma & Alfons i Råda! Lite rädd att ja å Ruben komme hamna efter. Dom går ruskit fort, dom motionerar och jag njuter av en promenad.

Jag är sugen på att att bli me iphone, e väl på tiden. Ska la inte va så svårt att vänja sig vid att ha internett brevid sig hela tiden. Ja tror ja e mer sugen på en vit ist för en svart. Vill ni veta varför, jo de enkla svaret e att vitt å rosa ser finare å snällare ut än svart å rosa! Men ja undrar varför nästan alla ahr en svart, blir den vita smutsig eller varför svart?




Idag har även den efterlängtade lönen kommit! Som ja har längtat efter den, kul å se om de finns något kvar att spara på!

Ha en bra dag kram kram

Mot Göteborg!

Go morron!

Nu har ja pussar hejdå på sambo som åker upp till Piteå i några dagar. Nästan hoppas att han får träffa på lite snö där uppe!

Jag har inte berättat om lördagen än va? De var en riktigt kul, en riktig kalaskväll! Förfesten här hemm innehöll en massa irländsmusik och skratt! Ett härligt gäng grabbgäng! Sen åkte vi vidare te småbåtshamnen där festen höll till, födelsedagspojkarna strålade och gästerna dansade och tjoade glatt! En riktigt bra kväll me andra ord!
Men igår låg ja å älskling på soffan hela dagen.. Inte ok men så kan de va. Tur man inte är ute i svängarna men än de lilla man är!

Idag åker mamma ja och Ruben till lilla mormor i Göteborg för lite mys! Har inte bestämmt mig än om ja ska sova över eller omja åker hem me mamma igen.. Ja ska få en bakmasik av mormor, TACK! Ska inviga den me en härlig bulldeg!

Att man kan längta så efter sin lilla vovve! Igår sa båda ja å sambo, att vilken kasst å tomt liv vi skulle ha om inte lilla Ruben fanns hos oss. Så mycke liv och kärlek i min 3kgs vovve!

Kram på er, ha en fin dag!

Så himla söt e Ruben, blundar alltid när man gosar å trycker nära kinden! Njuter gör vi båda så vi nästan sprincker gör vi när vi gosar!

Duran & Mollan

 Duran & Mollan! Känner ni igen henne där nere? E ju våran True Talent sångfågel! Så himla kul att de går bra för Ida  Duran och Mollan e mina älskade syskonbarns idoler, så himal gulligt när lilla 2åringen och stora 4åringen dansar och sjunger högt! Så hoppas de går bra för henne! Haha eftersom ja längtar efter mina gullunge sjunger ja högt me Duran och Mollan nu!!!!


Va klockan går segt... Inte ens 5 än.. Sambo å killarna spelar golf så allt folk kommer hit vid 6..Låångt kvar.
Vin och salta pinnar i min ensamhet!

Ikväll äre fest!

Festen börjar på vår ballkong med ett trevligt gäng grabbar! Tsm beger vi oss i dimman mot småbåtshamnen för att dansa och sjunga glatt! Ska bli så jäkla kul ikväll, klockan är snart 3 och ja har inte börjat sminka mig! Jäkligt chill idag, vinet i halsen och raggrockar på! Nu ska här festfin trollas fram!


Rubenplutt är hos mamma och är hur glad som hellst!

KRAM HA EN FIN LÖRDAKVÄLL GOTT FOLK!

Gullegris


Tur för mig att Ruben gärna kommer upp i famnem för lite pusskalas!


Klädångest

Då va klädångesten här igen å hälsar på.. Hoppas den försvinner lagom te imön när de e dags att klä sig te den stora 25års festen! Hittade och köpte ett linne idag som va jätte fint, prova de inte för Ruben va me. De jobbiga är att de e ett glidigt linne, funkar precis som ett gliddrag mot mina brön.. Åker ner om ja säger så! Hur gör man för att hålla ett tubtopplinne uppe? Ska man behöva sitta still?

Idag fyller Axels syster år så blir ett sväng till henne å gratta för att sedan bege sig till jobbet!

Igår vade ju sista hundkursen för i år, sa hejdå med en liten klump i halsen.. Ville inte att den skulle ta slut.
Funderar på om ja ska börja skjuta luftgevär på torsdagar ist.

Nu ska ja prova min garderob igen!

Måste bara avsluta med ett fint, Sandra ja e STOLT över dig!



Bärnsten mot fästing!

Fästinghalsband VOVL Standard
Fästinghalsband gjort av bärnsten! De ska ja ta å skaffa till nästa vår när dom små fästingarn kommer. Alla fästingmedel e ju så starka men tydligen ska bärnsten funka super!

Trött vovve & matte

Hej å hå va trötta vi e! Ruben har lekt me sina söta vänner på dagiset idag, kul att han trivs! Blir så glad när man hör av personalen vilken söt å go hund man har! Stolt som en tupp blir ja då! Om man blir så stolt över sin hund undra hur de blir den dagen då man blir mamma åt en tvåbent?!

Snart äre dags för hundkurs, så bäst å plocka fram goa köttbullar nu!


Go morron!

Go morron på er!

Nu regnar de ser ja... Men det gör ingenting för jag e solsken! Den kommentaren hörde ja igår, va glad ja blev då! Härligt! Så himla skönt att pålsa på sig flera tröjor, halsduk mössa och vantar nu på morgonkvisten! Egentligen är de inte så jätte kallt men de e himla mysigt! Igår kväll fick ja en sån där pirr i magen känsla, snart kommer snön! Tror aldrig man kommer växa ifrån första snön känslan! Även om man vet hur jobbigt de e me all snö på vägen så är de ändå magiskt! Längtar efter snön nu!

Idag är de torsdag och de innebär hundkurs! Tyvärr är de den allra sista men de e bara å längta till våren när en ny drar igång!

Ha en bra dag!

Minminmin<3

Fasiken va stilig min karl e nu när han e nyklippt!


Insperation!




Hur fina är inte dom här elle!

När vi va i Trollhättan så hängde de så galet fina hyllor på en vägg! Va i model nr 1 här i ordningen. Så himla enkel och sjukt snygg att de är pinsamt att man inte kommit på de tidigare! En snygg rak om snickra ihop en hylla! Perfekt me insperation för de måste verkligen upp grejer på våra tomma väggar här hemma.. Bara inte hittat de ja vill ha men nu så!
Fanns även en nyöppnad  pyssleaffär i trollis, så nu vet ja var ja ska köpa sånt som gör att färgen krackilerar! Min fönster spegel kommer bli så himla fin! Haha de roliga är att ja skrattar alltid innombords varje gång ja tänker pysse! Då jag alltid hatade allt va pyssel klipp å klist va när ja va liten. Fick alltid göra om allt sånt i skolan minst 3 gånger å då tröttnar man te slut. Att lärarn aldrig kunde sluta tjöta, fick ju men för livet, måste alla verkligen alla göra en tomte av toarulle för att man ska lyckas i livet! Men när skolan va slut å ja kom hem så klädda ja glatt på mig mitt blåställ å gick runt stolt som en tupp! Här skulle de byggas lådbilar å hammras i nån vägg! Kör på känsla å gör lite som man själv vill e alltid de bästa!

Haha stackars älskling, har nog skällt lite väl mycke på han de sista. För idag när han kom hem från jobbet så bad han om ursäkt för att han inte diskat. De första är att de va min disk från igår som ja sparat då vi inget varmvatten hade igår! Men tack ändå bacon, älskar dig! Han e å klipper sig nu så väntar på att han ska komma in å ta mig me storm!

Ha en fin kväll!

Överby me systrana!

De va längesen ja handla så mycke som ja gjorde idag! Hittade lite gott å blandat som passar fint på mig!
Så tack systrana Bergstrand för ett jätte trevligt sällskap idag!

Sen så köpte ja en liten present till min kära sambo me glimten i ögat! Bara för att han va så duktig på golftävlingen igår, delad andraplats! Inte illa pinkat!



Ruben hade haft de super kul på dagis idag, hans favvo vovve va där idag! Så Ruben slumra till tidigare än vanligt idag, sömntuta!

KRAM sov gott


Go morron!

Känns riktigt lyxigt att ha ett jobb där man börjar kl 8 och att ja har de 10min bort!

De som tar tid här på morronen e klädval... Har fanken inga kläder som känns bra nu.. Tänk va kul de hade varit å storshoppa nästa vecka! Kanske man skulle, nja.. Man ska hålla i sina pengar. Elle? Livet kan ju ta slut redan imön.. Men överlever jag morgondagen står ja där utan pengar till köket.

Mycke gnäll om pengar här hos mig tyvärr.. Men så är de..

Snart ska ja kila bort te Emma & Carl som ska va hundvakt idag! De kommer bli mys för alla 3!

Sambo ska spela sin första golftävling idag! LYCKA TILL BABY!

Ha en bra dag!

Robbans födelsedag

17september.

Idag tänder vi ett ljus för min bror Robban. Jag ler och minns tillbaka på alla födelsedagr vi har firat ihop och hur mysigt vi hade på din sista födelsedag, bara du jag å mamma och en stor smörgås tårta som du älska.

Robban sa alltid att han inte ville fylla 30 och bli gammal. Han fick som han ville och blev bara 29år gammal..
Jag fick lära mig läxan den hårda vägen, DONT DRINK AND DRIVE!
Robban va dum nog att sätte sig i bilen utan bälte efter en brakfest med jobbet. Skulle ha cyklat hem, men ist för att ta ur den ur bilen lät han den ligga kvar för att skynda sig hem till sin hund som vart ensam hela kvällen..

Men man får försöka vara glad åt den tid man haft och inte alla år som man missar, svårt men man måste...

Ruben och kära vännen Sandra får vara min terapi idag, en lång och härlig promenad om prat om annat i härligt höstväder!



Grattis på födelsedagen Robban. Vart du än är så hoppas ja du ordnar ett galet disco med bra musik och lekande lampor!

Nu ska ja busa me min lilla råtta som du säkert hade kallat han!

Gemensam fredag!

Hallå i stugan!

Idag har ja min fina sambo hemma, han spelar banjo för de vilda! Ja ska åka och köpa vita fina stenar att lägga på graven och lite annat fint som kan pryda. Ja tycker de här me blommor e så himla svårt... Jobbigt för ja vill verkligen att bror ska ha en fin plats och särskillt nu när de är födelsedag och snart årsdag.

Igår på hundkursen va Ruben duktig som vanligt, gjorde sök övningar och inkallning! Men en sak ja har lagt märke till är att han trottsar mycket mer på kursen än hemma och nu har ja kommit på varför. De e den äckliga skogen han inte vill va i, tycker inte om kall lera och sticksiga pinnar under magen. Ruben å ja e inte så mycket och går i skogen tyvärr, spåret räknas inte. Ja gillar inte att gå i skogen själv och sambo får ja aldrig me mig. Men om nån vill öva inkallning eller bara sprinag lös me mig å Ruben är ni välkomna att tjoa!

Ja klarade eldprovet! Har duschat och fixat frisyser alldeles själv! Haha för de e de jobbigaste när man klippt nåt nytt, att de e så fint när frisören har fixat och sen när man gör de själv hittar man den inte. Men ja har plattat håret jätte fint å ja älskar de! Hårfärgen e så varm å go å luggen helt underbar! Som ett litet troll e ja!

Ha en bra dag

Där har vi den

TIGI Bed Head Dumb Blonde Smoothing Stuff - 50 ml
Här har vi den tredje produkten som ja vill ha i mitt hår! Nästan helt säker på att de e den iaf!

Nu ska ja ut och gå med vännen Linda, hoppas vi hinner äta lite smulpaj som ja gjorde igår innan hon måste åka till jobbet!
Sen ikväll är de dags för hundkurs igen! De värsta är att de är näst sista gången... Tråkigt men sant.
Funderar på om man skulle sätta igång en mötespunkt för hundägare me småhundar! Vist kan en liten hund leka me stora men oftast leker dom på bättre vilkor om dom är i samma storlek. Behöver inte oroa sig för att någon ska bli skadad under en lekfull tass.

KRAM

Hårprodukter

 Jag är jätte dålig på att andvända hårprodukter, svårt att veta va man ska ha. Men igår när ja klippte mig spraya hon mig med den gröna flaskan ni har på bild. Den känndes bra och gjorde en massa bra med håret. Sprayar man den mot hårbotten så ger den volym och andrvänder man den över håret så blir hjälper den hårat att hålla sig rakt. Är också värmeskyddande tror ja.
Sen använde hon något som jag inte man hitta på bild, va nog också i TIGI märket, gjorde håret glansigt och luktade jätte gott.
Sen har ni flaskan längst ner, är en sån man tar i blött hår och fönar så blir ens egna självlockiga hår jätte fint! Har letat efter en sån produkt!

När ja har lite pengar över ska jag unna mig dessa tre produkter. Tills dess får ja försöka få mitt hår fint ändå.
Imorses när ja vakna och luggen peta rakt ut och håret spreta åt olika hål tänkte ja va fanken har ja gjort? Men så drog ja på min mineralfoundation och platta håret så kände ja mig snyggast i världen igen! Jäkligt nöjd å ja älskar min lugg! Sen har ja märkt att mitt hår e rödare än va ja trodde, när ja lufter på luggen är de rött, gött! De skulle ju ha lite inslag av koppar! Lite ovant men himla fint! I luggen gjorde hon några slingor åt nogat hållet så e höstig å fin i håret!

Skjuter de framför mig... Vill inte tänka på de... Att det snart är din födelsedag men att du aldrig blir en dag äldre.. Vill göra din grav fin men den september oktober är dom värsta månaderna på hela året..SAKNAD♥


Före och efter


Då va de klippt! Går å speglar mig i allt jag ser, e skit nöjd! Måste erkänna att ja blev lite skraj när frisösen klippte luggen ända till örat men nu gillar jag! Som ni ser e de inte samma på båda sidorna, stör mig lite, symetrisk som man e.. Men blir riktigt fint när man sätter upp toffs! Känns de inte ok så klipper ja de till örat på andra sidan me!
Om ni bara viste hur hemtrevligt de e me lugg igen!

Så va tycker ni, hiss eller diss?!

HADE FINT!

FRISÖRBESÖK!

Woho då va de äntligen onsdag och dags för de efterlängtade frisörbesöket!
E så trött på mitt hår så en liten förändring är väklommen, spännande å se va ja kommer hem med!

Klippa av hret till en "september" frisys törs ja inte, förutom den frisyren har ja noll koll på va som är hetats i hårväg just nu.

Såg Rihanna i en ny musikvideo igår, hon hade en jätte fin lugg frisyr som ja skulle kunna tänka mig! Känns lite ute me page men e ju så jäkla snyggt å när ja hade de sist va ja så jäkla nöjd! Behövde bara gå upp i sängen för å se snygg ut! 

Hade mer än gärna färgat håret rött men e ju ett jäkla jobb att hålla de fint! Ja e dålig på att färga om å om igen så får bli nåt brunt elle röbrunt!

:/

Jaha då sitter man här me en liten sneer en, som inte vet men ändå tänker på de värsta...

Den som lever får se. Sov och tänk på annat.

Tänk va glad man kan bli av ett endaste litet gäspande från sin lilla vovve, Ruben e mitt solsken! Så nu tänker ja lyfta upp Ruben upp i soffan för lite gos em mig å sambo<3

Gick la sådär..

Gick la sådär igår när Ruben följde me mig till jobbet... Han e världens goaste lilla vovve mot alla som går rakt me ryggen utan att låta konstigt elle bär prasslande kläder... Men så fort någon ser eller beter sig lite annorlunda ut blir han osäker och skäller.. Eller så e han så jäkla dum att han tänker, JA BEHÖVER INTE VA TREVLIG FÖR MIN MAMMA TROR ATT JA E RÄDD FÖR DIG! Men ja ger mig inte och ja e mycket glad att han fick följa med fler gånger så han vänjer sig. Får ta en promenad nästa gång tsm me hennes hund så kanske de går bättre.
Annars får Ruben va hos hundvakt, sprang på hon ja haft i tanken som hundvakt igår! Lika trevligt varje gång och hon berättade att hon inte hade nån hund nu så bara för mig å höra av mig om Ruben!

Regn och blåst är utanför fönstret och här inne är de mörkt och tråkigt... Har inte så mycke å göra, ska till ICA å handla!

Va är de som gäller i hårväg, går här å klurar på hur ja ska klippa mig imön! Känns som om mitt hår e så tunnt å sletet att de blir svårt å göra nåt bra av de imön.. VA tog mitt tjocka fina våg vägen?


Lilla Ruben satt sött i pappsens knä på bilbingon förra veckan, dock vann vi inget...

Måndag!

Tralallaaa va ja e gla!

Då va de månda morgon här igen och jag ska ta tag i vårat Lilla rum, måste verkligen röjja där inne.
Idag ska Ruben få följa me till jobbet för första gången, hoppas han charmar henne och att dom trivs bra tsm!


Goaste lilla Ruben!


11september

Minns ni va ni gjorde den 11september 2001?
De gör jag. Satt bänkad framför tvn med mina 2bästa vänner, men inte för att vi fängslades av de tragiska som hänt. Fattade nog inte allvaret i det som vi såg på tvn... Vi undrade mest när fanken Sunset beach skulle börja å dom tråkiga nyheterna skulle ta slut...

Hemska saker händer i världen varje dag.. Ta hand om era nära.

Ska göra min brors grav fin till hans födelsedag och hade tänkt att den ska se ut i stil me men älskade vän Emils grav. Va vid Emils grav förra veckan, har inte vert där så mycket. Overkligt att han ligger där under, han som va så full av liv finns inte längre..

Glöm inte bort att du är värdefull.

Nu ska ja gå å ge min sambo å lilla vovve goaste kramen.


Tar en promenad ist

Sambo fick åka ut på jobb idag me... Tråkigt när ja va på sånt bra städhumör! E inte riktigt lika kul å städa själv tyvärr men fick gjort de mesta ändå! Jag funderar på om inte ja ska börja me ett städ schema, så man inte måste stooor städa varje gång utan att man tar lite pö on pö så de e fint hela tiden ist! För ja blir tokig på alla jäkla rör inne på toan, blir dammigt så himla fort å ja får de aldrig riktigt skinande rent... Får ta hem mormor nån dag och så får vi ta ett röj! Mormor gillar städning!

Men nu ska ja ta en pause iaf å ta en prommis me lilla Rubenplutt som somnat sött på mitt ben!


Längtar tillbaka till varma sommar dagar på sjön när blåst och regn knackar på dörren.

Ha en fin dag!


Vårdhund

En liten önskan ja har, att Ruben ska bli en vårdhund! Vist är de en fin tanke som kanske kan slå in me lite kärlek och mycket tålamod! Här är några komandon som en vårdhund ska kunna.


GÅ FINT - vid all förflyttning gå i slakt "leende" koppel. Använd t.ex. "Gå fint"

STANNA, KOM, HÄRÅT - nära och på minst 5 meters avstånd.

TITTA PÅ MIG - ett kontaktljud som betyder titta på mig nu.

STILLA - för att hunden ska ta det lugnt och koppla av på anvisad plats.

KNÄ - hunden lägger sitt huvud vilande i patientens knä. Liten hund sitter i knä.

SITT - både verbalt och med tecken. Både nära och på 3 meters avstånd

LIGG - både verbalt och med tecken. Både nära och på 3 meters avstånd.

NÄRA - hunden ställer sig nära patienten.

FRAMÅT, BAKÅT, HÖGER, VÄNSTER - dirigering både verbalt och med tecken.

FRAMFÖR, BAKOM, SIDAN - Gäller kortare passager på 3-5 meter. Hunden ska också uppmuntras att själv kunna hitta bra position intill rollator, rullstol (och vid behov smidigt växla mellan positionerna) vid passage genom dörrar och förflyttning både ute och inne.

SAKTA- för att få hunden att gå långsammare till exempel i trappa eller med patient som rör sig långsamt.

HÄLSA - betyder hälsa fint, för att signalera att det är ok att gå fram och hälsa på någon. Hunden ska hälsa utan att vara påträngande.

TASSARNA - för att få hunden att lägga upp framtassarna på anvisad plats, till exempel en säng vid ett sjukhusbesök.

HOPP- upp i säng eller upp på stol.

LETA - på uppmaning leta namngivna saker. Den färdiga vårdhunden ska kunna skilja på minst fem föremål.

HÄMTA (verbalt och med tecken) - apportera av föremål av olika storlek och i skilda material.

LÄMNA - lugnt närma sig och avlämna på anvisad plats, t.ex. i patients knä (även med tecken).

GODIS - ta emot godis varsamt och lugnt.

AVBRYT - tränas in så att det sägs glatt, med ett positivt uttal. Används om hunden t.ex. blir fascinerad av kroppslukter och sniffar ivrigt eller börjar leka med föremål som ska hämtas.
Vårdhundar vid fysisk träning_20Bild ifrån, vardhundskolan.se


Loppis och spring nota

Hej på er gott folk!

Imorses fick ja me mig Emma och Linda till Götene på lite loppis, himla kul! Hittade en jätte fin liten fönsterspegel som ska målas vit! Har letat efter en sån så när den låg där å ja fick ner den till 50kr blev ja super glad!
Ruben fick också följa me in till Loppisen, bra miljöträning för han! Så kul när folk kommer fram och säger vilken fin hund ja har!

Men en annan sak ja har att säga om den lilla chihuahuan är att ja förstår den, hade folk ja inte kände kommit från ingenstans och klappat mig på huvudet hade ja också blivigt irreterad. Många har ju tyvärr så mycket förutfattade meningar om lilla vavvan, att den e en bortskämd sak som sitter i famnen och skäller och bitts. Jag bär Ruben när ja är orolig för att han ska bli trampad på, oftats stora folkmassor. Hög ljudnivå, okända folk som utan att fråga räcker fram handen för att klappa. Ruben tycker oftast att de är hur kul som hellst, hoppar gärna över till nästa famn och gosar! Men tillslut blir han trött och då kan de bli att han blir osäker och hajjar till me ett litet nafsande. Kanske bara blev en massa svamlande men ni kanske förstår ändå! Så tänk en gång till innan ni säger nåt dumt om lilla vavvan.

Nu över till lilla misstaget som skedde idag. Gjorde min första springnota. De värsta va att ja inte ens viste om de. Kom på de när ja lämnade av Linda att fanken betalade vi våran mat förut??? Vi bara käka och sen glömde vi alla tre av att betala! Pinsamt.


Idag va pappa och premiera sin häst Tavita, vist är hon fin?! Ja följde inte med me han klarade sig fint ändå!Sambos syster gjorde även ett MH- test med sin boxer Maestro idag, ska bli riktigt kul å höra hur de gick!






Har även haft min kära granne över på lite te och sällskapsspel, alltid lika trevligt!

Nu ska ja gå å pussa hej på min fina sambo som kommit hem från jobbet! Jour hela helgen..
Ha en jätte fin lördakväll!

Fri som en (hund) fågel

Tjaa! Gick inte riktigt så bra som ja hoppats på igår på kursen, men de gör de la aldrig. Alltid lättare att få de å funka hemma när man inte ha massa roligare hundrar å godis i varje ficka runt sig! Men vi ger inte upp!

Va så kul igår så att vi va tvunga att åka dit idag igen! Så skönt att va där själva, stor å bra yta och inga bilar ivägen! Sprang lös och övade inkallning i skogen, även rolig sökövning som Ruben tycker e så kul! Sen gick vi till agility barnan för att testa på men alla hinder va för höga och så de va ju lite tråkit men annars så prova vi på de mesta! Ruben fatta inte riktigt men nu har vi luktat på grejerna iaf!

Kameran tar man ju alltid fram försent men fick några kort iaf! Haha att se sin hund springa lös och va lyckligast i världen slår allt! Får öva mer på inkallning så ja känner mig säker så lovar ja att du får vara lös oftare pluttesnutten! För ett tag sen va de nån som frågade mig om ja va en sån där som andvände ordet "plutten" ja svarade då nej, men har märkt att ja använde de dagligen till Ruben!



Ikväll ska lilla familjen ha picknick i bilen å åka på bilbingo! Önska oss lycka till!!

Så får ni också ha en jätte fin fredkväll!

Plutten då!

Idag har ja å Ruben åkt både till Skara å till Vara för å leta kläder till han men hitta inget.. Finns inte ett enda bra plagg å när de väl finns så är de för stort eller för litet.. Han behöver kläder nu på sin nakna hals.. Va ett tag sen ja tog kort på han så nu när ja titta på dom så ser han äna sjuk ut... Plutten då, dags att pälsa på dig! På magen börjar de arta sig, hårig å fin! men den stackars halsen...


Ikväll är de dags för kurs igen, lika kul varje gång! Har övat lite me mamma och rasse idag så hoppas ja ruben sitter lika fint sen på kursen!!

KRAM


Gjorde som hon sa!

De blev en tjejkväll ändå! Precis som Sandra föreslog! Så nu sitter Ruben här å blänger på mig som om ja vore en tutkos utomjording me nymålade naglar och en högt uppsatt toffs me en massa olivolja i håret!

Sambo spelar på sin systers amerikanska banjo, ska tydligen va nån skillnad på den å den han själv har! Låterlika bra som vanligt gör de iaf!

Nu ska ja in i badet å tvätta ur allt ja har på mig nu!

De går segt idag..

Hej å hå va seg jag är idag. Skulle ju iväg å rida me grannen idag men så fick hon feber så vi tar de en annan dag ist.. Mycket tråkigt för ja e hästtokig just nu, hade vart fint å sniffa lite häst å klappa dom fint kanske tillåme rida lite på dom! Men får bli en annan dag ist!

Så därför e ja lite segstarta idag nu när mina planer blev ändrade. Ingen lust att gå i affärer, vill bara klippa mig å ficka ruffset! En vecka kvar till efterlängtade frisärbesöket, längtar som en tok! Men va ska ja göra, börjar fundera på om ja ska ge upp sparning av hår. Passar ändå inte så bra i de å gör inget me de, lugg lockar men också en snygg page! Spännande!

Idag övade ja å Ruben på att han skulle sitta fint vid min vänster sida när en joggare sprang förbi oss i spåret. Gick mycke bättre än vantat. Ruben brukar vilja skälla mot joggarna annars men nu va han fokuserad! De som e svårt för oss är att Ruben ska sätta sig på rätt position, vill gärna bli lite snett eller några cm för långt bort från min fot. Men han e duktig så kommer gå fint på kursen imön hoppas ja! Ska skriva klart frågorna som vi fick i hemläxa förra veckan!

Ta tag i dagen nu Rebecka Emmylou och gör nåt fint me den å sjung högt tsm me Dolly Patron!


Ruggit höstväder

Go morron, vilket ruggit höst väder ja möttes av förrut... Svinkallt faktiskt, den här mellan perioden e lite jobbig. Känns liksom inte hellt ok att ta fram dunjackan å mössa riktigt än fast att de behövs. Får gå å frysa ett tag till!

Känns som om de va längesen ja gick upp så här tidigt på hemmaplan och fick planera rasning och utseende så man blir klar bestämmd tid. Idag ska Ruben gå på dagis, de blir kul för han att öeka av sig! Hoppas de e många små vovvar där idag! Ja ska köra jobbbilen idag, haha knasigt hur ja kan se fram emot de så mycke! Ja tycker de e så jäkla kul att kära bil å ju större dom e desto bättre! Idag blir de en flera m lång Toyota!

E ni nyfikna på hur de va på linedancen igår? Då kan ja berätta att de va hur kul som hellst! Va svårt men när stegen väl satt så gick de som en dans! Bra musik men country önskar ja om ja fortsätter denna roliga dans!
   Tittar upp, ger dig ett leende! Va hände me din lilla syster? Sitter hon här å säger att hon lyssnar på samma skit som fatsgubben! Saknar dig!

Nu får ja ta tag i mitt liv! Ha en bra dag!

Linedance!

Haha tur en annan inte e svår flirtad! Ikväll ska ja och flickorna Bergstrand gå på linedance! Ska bli jätte kul faktiskt, har alltid vart lite nyfiken på de! Cowgirl som man e! Kommer nog va svårt so aset men bra musik och trevligt sällskap väger nog upp de hela!

Du å Ja Dolly!
Tänk så granner denna kvinna har vart!

Ha en fin kväll!

ÄNTLIGEN!

Äntligen ska ja åka och hämta Ruben! Va ja har längtat efter han, känns konstigt att öppna dörren åså står ingen liten glad vovve där nere. Tyst och ensamt e de här hemma utan min lille vän, men nu ska ja åka och hämta han! Ruben har vart hos mamma i helgen när ja har jobbat.. Nu i veckan ska ja ta me Ruben en snabbis till jobbet så han får hälsa på dom, hälsa på den andra hunden! Hoppas de går jättte bra så kan ja ta me han te jobbet nästa vecka!

Har haft en jätte bra helg på jobbet och även efter jobbet! Igår va vi och grillade hos sambos ena syster me hans bror + sambo. Så himla gott me grillat och de va underbart väder, varmt och skönt! Perfekt avslut på sommaren! Va även kul att busa me barnen, har inte gjort de ordenkligt sen ja fick Ruben för han har ju vart mitt fokus. När Ruben har vart me har ja bara blivigt ledsen för att han inte e så glad i barnen.. Men har gått mycket bättre med barn nu me Ruben. Här om dagen mötte vi 10 vilda dagisbarn i skogen och han sa inte ett ljud, bara gick snällt förbi dom! 

Nu ska ja hämta min lilla going, kram ha en fin dag!                                   

Funderar..

Efter en härlig promenad i spåret me lilla Ruben hamna jag här i soffan med en mätt mage och en massa tankar i huvudet. Funderar nog lite väl mycke nu tror ja.. Drömmer konsligt och tänker bara ännu mer..

Ett kompisåar frågade om vi skulle boka utomlandsresa i höst tsm, hade vart underbart men ekonomin och lägenhets renovering skulle gråta. Måste få ordning här hemma innan man kan glassa på en solig strand.
Sitter och letar efter något bra spapaket eller liknande för något måste vi unna oss ja å älskling, komma ifrån vardag och bara krama om nuet!

Idag ska ja göra mitt första långpass på jobbet, e säker på att vi kommer få en jätte mysig kväll och vakna upp pigga imön bitti! Sen hem en sväng och förhoppningsvis luncha me Carl & Emma för att sen åka iväg te jobbet för ett långpass igen! SÅ himla kul att äntligen ha börjat och få lära känna varandra!

Ha en jätte fin dag!

Hjärta dig!


Guldstjärna

Glömde ju berätta hur duktig Ruben va igår på hundkursen! Han va så jäkla duktid, satte sig perfekt vid min sida och såg mig i ögonen. Ledaren va att hon märker vilka som tränar, Jag tog åt mig och log!
De e så himla kul att gå på kurs, övar kontakt övningar och att sitta kvar fint vid sidan i alla lägen! Vi pratar om hundens olika stadier och beteender, man får jätte bra hjälp om man har något problem eller något man funderar på. 



Ha en jätte fin fredag för de ska jag ha!


Ung cancer

http://youtu.be/162gYmyiGrU 
Eftersom ja aldrig lär mig hur man lägger in ett youtube klipp så får ni klicka på länken själv! Har gråtit till de här klippet. Ingen i min familj har dött av cancer och känner nog ingen nära som gjort de heller men ändå blir man ledsen av det, känns så nära. Cancer kan drabba vem som hellst och det är de som är det läskiga, att vi inte kan bota alla. Ta hand om varandra.


Hade vart riktigt kul att gå på deras loppis! Får fundera på de, men den i Götene ska vi allt gå på och försöka fixa ett eget bord på! Loppis e kul!


Go morron!

Hemma från jobbet me ett leende på läpparna! Natten gick jätte bra och ja sov gott, ser fram emot helgen när ja ska va hos henne fler vakna timmar! Känns jätte bra! E riktigt pepp inför hösten och va den har att erbjuda! Hittade även ett 10-kort till badhus me 9gånger kvar! Woho, ta tag i livet här ska här simmas å tränas hel vildt! Ska snart åka dit å ta några simtag!

Annars inget planerat idag så får se va som händer, jo just ja hundkurs e de ju! Kul!

Ha en bra dag!


RSS 2.0