Guld i mun..

Nja känns inte direkt som om ja vakma me guld i mun idag.. Trött! Inte van att gå upp så här tidigt längre.. Känns så tråkigt att åka till jobbet nästan en timma innan man börjar för att de e 3.5mil dit å man ska lämna Ruben hos mamma å grejer.. Har inte jobbat dag på Rondellen sen i maj så får se hur rörig ja e idag, bara hoppas på bra personal!

Nu ska ja borsta mina gaddar å se ut mot nya äventyr!

Ha en bra dag!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag har pratat med min syster och demodex är väldigt vanligt hos staffar. Jag tror inte att det är så vanligt hos chihuahuor faktiskt, men det kan ju drabba alla hundraser.



Man brukar inte behandla hundar som är så unga som Ruben mot demodex tydligen. Skulle han ha demodex så växer pälsen oftast tillbaka av sig självt eftersom att han är så ung. Han skulle i så fall haft juvenil demodex. Typisk ålder för det är 6-8 månader och hunden har oftast bara enstaka små hårlösa fläckar.



Jag kommer inte riktigt ihåg hur det såg ut på Melker, och inte heller på Ruben. Men jag minns att Melker hade vissa kala fläckar, så jag ser inga likheter mellan Melker och Ruben. För Ruben är naken på bröstet va? På magen? Jag tror faktiskt inte att Ruben har demodex.



Har en hund demodex så har den nog alltid kvar det, bara att det liksom inte syns. Min syster behandlade Melker med droppar som man droppar i nacken och behandlade en gång i månaden. Det försvann sen efter 3 månader ungefär, men hon behandlade honom i 6 månader.



Jag berättade för min syster om Ruben och hon trodde inte att det var demodex hon heller. Det finns så mycket hudproblem hos hundar och inte alls många veterinärer som kan det där på riktigt. Det var väl därför han fick fel diagnos från början.



Men mitt råd är att du ska åka till en veterinär och kolla upp det igen. Det finns ju tester dom kan ta på honom. Jag vet inte riktigt vad du har gjort tidigare? Vart har du varit och kollat upp det? Vad har dom sagt och vad har du behandlat mot?



Min syster rekommenderade ett djursjukhus i Falköping som hon tyckte var bra. Kan ta reda på vilket om du vill. Hon rekommenderade också en veterinär i Lidköping, Håkan Ekesbo, som tydligen ska vara väldigt trevlig och bra.



Hoppas det löser sig! Jag hjälper dig gärna med mer. Kram

2011-10-28 @ 00:38:24
URL: http://sofialiljeberg.blogg.se/
Postat av: Sofia

Just det. Ville bara skriva att Ruben kanske kan vara allergisk mot något? Det kan det ju också vara.



Åk till en veterinär och ta ett prov och fråga lite vad det kan vara, det skulle jag göra :) Se till att du får ett svar som du är nöjd med. Ett riktigt svar på vad det kan vara så att du kan börja behandla om det är något du måste behandla honom mot.

2011-10-28 @ 00:56:52
URL: http://sofialiljeberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0